# #

28 Οκτ 2011

28/10/1940: Διάγγελμα ΓΑΠ


Περαστε κοσμε.....

thumb

«Ελληνίδες- Έλληνες, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Ντούτσε και με τη σύμφωνη γνώμη του Φύρερ, πετύχαμε την ένταξη και την παραμονή της χώρας στη ζώνη της επιρροής του Άξονα.


 Είπαμε από καρδιάς ένα μεγάλο «Ναι» στο ευγενές αίτημα επίσκεψης που μας υπέβαλε η γειτονική μας Ιταλία  γιατί για μας αποτελούσε μείζον θέμα εθνικής ανάγκης η αποσόβηση του πολέμου και του αιματοκυλίσματος χιλιάδων ελληνικών οικογενειών, η αποφυγή τυχόν έντασης στα σύνορα και η διατήρηση της σιγής των σειρήνων (ο ρηξικέλευθος και εκκωφαντικός θόρυβος των οποίων μπορεί να προκαλέσει αλλεπάλληλα εγκεφαλικά και καρδιακές ανακοπές).
 Οφείλαμε να προασπίσουμε την ειρήνη και να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα των Ελλήνων να μεταβούν ομαλά στη νέα εποχή, χωρίς πατριωτικοπιστωτικά γεγονότα, να προοδεύσουν υπό την υψηλή εποπτεία των υγιών εθνικών- σοσιαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης και να μπολιαστούν με τα υψηλά ιδανικά και την απαράμιλλη τεχνογνωσία του..
3ουΡάιχ.
Όλα τα παραπάνω τα επιτύχαμε με ελάχιστα προαπαιτούμενα από πλευράς Βερολίνου και Ρώμης.
 Θα χρειαστεί μονάχα να κουρέψουμε τα σύνορα της χώρας σε ένα ποσοστό της τάξεως του 100% και να ανεχτούμε τη διακριτική παρουσία των ξένων στρατευμάτων στις γειτονιές μας, στα καφεζαχαροπλαστεία μας, στα σπίτια μας και, γιατί όχι, αν πρόκειται για την ικανοποίηση των συμμάχων μας που συνεπάγεται και τη δική μας ικανοποίηση, και στα κρεβάτια μας ακόμα.
 Η παραμονή τους άλλωστε στη χώρα θα δώσει σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες τη σπάνια ευκαιρία της καθημερινής γαλούχησης με πρωτοφανή δεβλεπότητα, δενακουότητα και σχεδονπεθαμενότητα.
 Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανερμάτιστος, ελεύθερος βίος, το αμολητό πνεύμα και σώμα, οι αυθαίρετες διασκεδάσεις, τα ανεξέλεγκτα νυχτοπερπατήματα, οι ακατάσχετες συναναστροφές και η υπερβολική ευζωία, μόνο κακό έχουν κάνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.
 Ευκαιρία για την υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής που θα φέρει την ανάπτυξη της Γερμανίας στον τόπο μας.
Ας εγκαταλείψουμε λοιπόν τη στείρα αντίσταση κι ας κατακτηθούμε για ένα καλύτερο αύριο.
 Πρώτος εγώ θα φορέσω την ψηλή σκούφια, με όλα τα φτερά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μπενίτο Μουσολίνι, θα κολλήσω μία τούφα της Άντας κάτω από τη μύτη μου εις ένδειξη της πίστης μου στον Αδόλφο Χίτλερ και θα αναφωνήσω: Ζιγκ Χάλι!»



Της Τζένης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.