# #

5 Σεπ 2011

Νέο γερμανικό παραλήρημα με στόχο το ξεπούλημα




Νέο γερμανικό παραλήρημα με στόχο την πίεση της Ελλάδας να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ότι θέλουν οι δανειστές.
 Να ξεπουλήσει τα πάντα, να προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις έναντι πινακίου φακής, να ανοίξει το δρόμο για τις γερμανικές επιχειρήσεις να μπουν και να σαρώσουν τα πάντα.
 Ξεχνώντας προφανώς πως τα δάνεια που μας δίνουν τα πληρώνουμε πολύ ακριβά. Ετσι, στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων αναφέρονται τα εξής:

«Οι Έλληνες εξοργίζουν αυτούς που τους βοηθούν»,
«Το Βερολίνο χάνει την υπομονή του έναντι της Αθήνας»
«Ο κυβερνητικός συνασπισμός ασκεί κριτική στην Ελλάδα»
Οι γερμανικές εφημερίδες «τα χώνουν άγρια» στη κυβέρνηση για τις αδικαιολόγητες όπως λένε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ελληνικού «μεσοπρόθεσμου».
Και οι δηλώσεις συνεχίζονται:
«Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει κι αυτή καθήκον να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιτυχία της βοήθειας, με συνεπείς προσπάθειες λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU Χέρμαν Γκρόε.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ανώτατο στέλεχος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Χέρμαν Ότο Σολμς. «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια διαρκή εστία ανησυχίας μην μπορώντας να λύσει έγκαιρα το πρόβλημα των χρεών της» είπε. «Γι αυτό πρέπει να σκεφτούμε, εάν τυχόν η αναδιάρθρωση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ προσφέρουν καλύτερες προοπτικές για τη νομισματική ένωση για την Ελλάδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του χριστιανοδημοκράτη προέδρου της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. «Με το δεύτερο πακέτο διάσωσης αγοράζουμε μόνο χρόνο, αλλά δεν επιλύουμε το πρόβλημα στη βάση του»είπε. «Η Ελλάδα θέλει μεν να γίνει ανταγωνιστική υπό τους όρους του ευρώ. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί».
Η δεινή ήττα που υπέστη η Μέρκελ και οι σύμμαχοί της είναι μια ακόμη αιτία για το ανθελληνικό παραλήρημα. Ο φόβος για εκλογικό σοκ στις εκλογές του 2012 αναγκάζει πολλούς Γερμανούς πολιτικούς να ταχθούν κατά νέων πακέτων διάσωσης και να ζητήσουν τη σκληρή γραμμή, ακόμη και την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η ουσία, όμως, είναι ότι η Γερμανία ευνοείται πολλαπλά από την ελληνική αποτυχία καθώς βρίσκει ανοικτό το δρόμο για μια οικονομική κατοχή πολλών δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.