# #

7 Σεπ 2011

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών...!!!



thumb
Τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών θα παρουσιάσει την Τετάρτη σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάνου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση, ενώ κάνει ποιο αυστηρές τις ποινές για την εμπορία και τα κυκλώματα διακίνησης.

Με ...
αυστηρές ποινές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα ισόβια και με επιβολή χρηματικής ποινής από 50.000 – 500.000 θα τιμωρούνται οι ειδικές κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με εξαρτημένους σε ευαίσθητους χώρους, τα στρατόπεδα, τα καταστήματα κράτησης, τα σχολεία κ.λπ.

Για αυτούς που είναι κατ’ επάγγελμα διακινητές η χρηματοδότες διακίνησης φορτίων ναρκωτικών προβλέπεται επίσης ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει και τις 600.000 ευρώ.

Παράλληλα όσοι καλλιεργούν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης για προσωπική χρήση θα τιμωρούνται με τρεις μήνες κράτηση και σε όσους κάνουν χρήση κάνναβης σε δημόσιο χώρο θα επιβάλλεται φυλάκιση έξη μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Αν κάποιος κατηγορούμενος μετά από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη καθοριστεί ως εξαρτημένος θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής  σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης αναγνωρισμένων υπηρεσιών, ενώ αλλάζουν και οι ποινές που θα αντιμετωπίσει.

Πλέον ο εξαρτημένος που έχει τελέσει τα κατά το νόμο ελαφρότερα αδικήματα της διακίνησης θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος, όποιος έχει τελέσει τις βασικές πράξεις διακίνησης θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αυτός που έχει τελέσει  τις θεωρούμενες διακεκριμένες πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα χρόνια.

πηγη

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ....ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΑ.ΔΕ ΜΑΤΑΓΙΝΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.