# #

21 Ιουν 2011

Indignados: Πορεία αγανάκτησης από τη Βαλένθια στη Μαδρίτη




Λαϊκές συνελεύσεις σε 29 πόλεις και χωριά
Από τη Βαλένθια ξεκίνησε σήμερα μια ομάδα Ισπανών «Αγανακτισμένων», για μια πορεία 500 χιλιομέτρων με προορισμό την ισπανική πρωτεύουσα. Στόχος τους είναι να φτάσουν σε 34 ημέρες, δηλαδή στις 23 Ιουλίου, στη Μαδρίτη. Εν τω μεταξύ, στις χθεσινές διαδηλώσεις συμμετείχαν 200.000 Indignados σε όλη την Ισπανία.
 

Η πορεία αυτή σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο των κινητοποιήσεων των Ισπανών «Αγανακτισμένων». Πορείες οργανώνουν κι άλλες ομάδες, αναχωρώντας από το Κάντιθ της νότιας Ισπανίας στις 23 Ιουνίου και από τη Βαρκελώνη στις 25 Ιουνίου, με κοινό ραντεβού στη Μαδρίτη, όπου οργανώνεται νέα, μεγάλη διαδήλωση στις 24 Ιουλίου.
Η ομάδα που αναχώρησε από τη Βαλένθια θα διανύσει ..
29 πόλεις και χωριά, όπου λαϊκές συνελεύσεις θα οργανωθούν για να “εκφράσουν την αγανάκτηση στο εσωτερικό της χερσονήσου, καθώς το κίνημα εξαπλώνεται σε διεθνές επίπεδο”, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος.
Εν τω μεταξύ, χθες τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης καθώς και με στοιχεία της αστυνομίας, διαδήλωσαν σ’ ολόκληρη την Ισπανία.
Στη Μαδρίτη, σχεδόν 40.000 άνθρωποι, με το σύνθημα “δεν θα πληρώσουμε εμείς αυτή την κρίση”, ξεκίνησαν από όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας και κατευθύνθηκαν στην Πλάθα ντε Νεπτούνο, κοντά στο κοινοβούλιο.
Στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη πόλη της χώρας, οι διαδηλωτές ήταν 50.000 έως 75.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών.
Στο στόχαστρο των Indignados, βρέθηκαν τόσο το σύμφωνο σταθερότητας στην Ευρωζώνη και οι συνέπειές του στον προϋπολογισμό της χώρας, όσο και οι πολιτικοί που κατηγορούνται για διαφθορά, αλλά και η ανεργία που πλήττει την Ισπανία σε ποσοστό 21,29%.
Το κίνημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» γεννήθηκε στις 15 Μαΐου, από μια μικρή συγκέντρωση πολιτών και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.

  ENET 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.