# #

22 Ιουν 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προβήκαμε σε άμεση καταγγελία προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά και πρακτική της ΕΑΣ Πιερίας να προχωρά σε καταχρηστική και αδικαιολόγητη είσπραξη χρημάτων από τους αγρότες της Πιερίας προκειμένου  να ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων  καλλιέργειας- ΟΣΔΕ.


Γνωστοποιούμε στους αγρότες του νομού Πιερίας ότι με την υπ’ αριθμ. 6023/ΡΜ/2011 Δημόσια Σύμβαση που υπογράφηκε, μετά από διεξαγωγή διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ένωση Νομικών Προσώπων «ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic A.E» για την εκτέλεση των  εργασιών κατάθεσης αιτήσεων ΟΣΔΕ είναι δωρεάν η διαδικασία κατάθεσης, αφού επιβαρύνει η δαπάνη αυτή κωδικό του κρατικού προϋπολογισμού (Υπ.Απόφαση ΥΠΑΑΤ 59216/2911.2010).


Επομένως, κάθε επιπλέον, του συμβατικά καθορισμένου, τίμημα ή αμοιβή που ζητείται από τους δικαιούχους – παραγωγούς κατά τη παραπάνω διαδικασία είναι καταφανώς παράνομο και άμεσα επιστρεπτέο.


Καλέσαμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη λειτουργία της ΕΑΣ Πιερίας αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, να περιφρουρηθούν τα δικαιώματα και συμφέροντα των αγροτών Πιερίας και επίσης να επιστραφούν καθ’ ολοκληρία τα χρήματα που εισπράχθηκαν παράνομα από την ΕΑΣ Πιερίας  στους αγρότες.


Με αυτή μας την πρωτοβουλία δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συνδημότες αγρότες που τούτη τη στιγμή απροστάτευτοι γίνονται βορρά από μια απαράδεκτη τακτική της ΕΑΣ Πιερίας να τους επιβαρύνει με δαπάνες για τις οποίες μερίμνησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δια του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σάββας Οφείδης
Δημήτρης Μυλωνέρος
Βαγγέλης Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.