# #

23 Ιουν 2011

Διαβαστε τι λεει μια αμερικανικη συντηρητικη εφημεριδα για να μαθετε πολλες αληθειες...


  Βεβαιως απευθυνεται σε αναγνωστες αλλους απο εμας και ειναι φυσικο να λενε και αληθειες (κρυμμενες)με σκοπο τη διασωση των τραπεζων και των χρηματων τους...


  Προσεξτε οτι πουθενα , δεν λενε(οπως και ολες οι εφημεριδες αυτου του ειδους), καποιες προτασεις εστω  για την βελτιωση των εργαζομενων, αντιθετα μαλιστα πως θα αρπαξουν οτι εχει απομεινει για να πληρωσει η Ελλας τα χρεη της στις τραπεζες....
  Και επισης , πολυ σημαντικο ειναι, οτι πλεον λενε ΦΩΝΑΧΤΑ για τον πλουτο της Ελλαδας  και τον τροπο να τον αρπαξουν....

Οι επισημανσεις στο κειμενο και τα σχολια με κοκκινο χρωμα  του ...Αριστοφανη



Image
Με πρώτο θέμα σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση που «ανοίγει το δρόμο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου»-μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα είναι και το περισσότερο διαβασμένο από τους διαδικτυακούς αναγνώστες της εφημερίδας στην Ευρώπη-  η on-line έκδοση της  Wall Street Journal . Το θέμα πάντως που έχει ένα διαφορετικό ενδιαφέρον και αφορά στην Ελλάδα έχει τίτλο «Μην πιστεύετε τους Ελληνικούς μύθους» και σε αυτό, ο αρθρογράφος της εφημερίδας επιχειρεί να ανατρέψει τα πέντε επικρατέστερα σενάρια για την τύχη της χώρας, που κυκλοφορούν ευρέως στον τύπο. Στο άρθρο αυτό, η  Αμερικανική συντηρητική εφημερίδα,(εμεις ομως διαβαζοντας τις συντηρητικες πηγες των τραπεζων, συνεχιζουμε στις πλατειες....) δίνει απαντήσεις στους εξής μύθους:

1. Η Ελλάδα είναι αφερέγγυος....???
Όχι δεν είναι.  Οι οικονομολόγοι  Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff έχουν επισημάνει ότι  η χρεοκοπία έχει να κάνει με την προθυμία να πληρώσει κάποιος και όχι με την ικανότητα πληρωμής. Η Ελλάδα διαθέτει πολλά περιουσιακά στοιχεία και έχει τεράστιες δυνατότητες  περικοπής δαπανών,  αύξησης των φόρων και βελτίωσης της παραγωγικότητας. Αν είναι πρόθυμη  να κάνει θυσίες. Το θέμα για την Ελλάδα είναι κατά πόσο  είναι πολιτικά εφικτό για τη χώρα,  να προχωρήσει σε αλλαγές.(Το θεμα τους , λοιπον, ειναι πως να φανε οτι εχει απομεινει, κι ειναι πολλα ακομα...)

2. Είναι προς το συμφέρον  της Ελλάδας η χρεοκοπία?

Καθόλου. Η χώρα έχει ένα τεράστιο έλλειμμα που την αναγκάζει, ακόμη και αν χρεοκοπήσει να προχωρήσει αμέσως σε νέο δανεισμό  και ακόμη χειρότερα το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Το ίδιο ισχύει και για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,  που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό τομέα ενώ τα Ελληνικά ομόλογα δεν θα γίνονται δεκτά ως ασφάλεια.

3. Μια ελληνική χρεοκοπία δεν θα είναι μια νέα Lehman Brothers

Ακόμη και η Γερμανία έχει αποδεχτεί ότι δεν είναι έτοιμη για μία αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Ήδη οι αλυσιδωτές επιπτώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη, οδηγώντας -κυρίως στην Ισπανία- ψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων. Η Γερμανία έκανε το λάθος να υπολογίσει μόνο τις πρωτογενείς επιπτώσεις, τη στιγμή που το πρόβλημα, θα είναι οι δευτερογενείς επιπτώσεις στα τραπεζικά κόστη και στο δανεισμό.  Αν η Lehman προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ στην αγορά, μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε παγκόσμια ύφεση.(Αυτο ειναι μαλλον αληθεια και μας συμφερει, για να μπορεσουμε, οι πολιτες, να διεκδικησουμε τον μελλον μας και κυριως των παιδιων μας) 

4. Δεν γίνεται να κερδίζεις συνεχώς χρόνο
Κι όμως μπορείς. Ο χρόνος είναι ο μεγάλος γιατρός. Ακόμη κι αν μια Ελληνική χρεοκοπία φαίνεται αναπόφευκτη , υπάρχουν καλοί λόγοι για να καθυστερήσει: εν μέρει για να ενθαρρυνθούν Πορτογαλία και Ιρλανδία, να μείνουν πιστές στα προγράμματα διάσωσης (το πιασατε ?)και επίσης για να καθησυχάσεις τους επενδυτές, ώστε να συνεχίζουν να αγοράζουν  χρέη από την Ευρώπη( ειδες η συντηρηση τι λεει? ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ..ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΕΗ...). Η ζώνη του ευρώ πρέπει να αποφύγει τις χρεοκοπίες, μέχρι χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία καταφέρουν να απομακρυνθούν από την  επικίνδυνη ζώνη. Πράγματι, όσο κι αν αυτό ταράξει τους Γερμανούς φορολογούμενους, ίσως η Ευρώπη να χρειαστεί να στηρίζει (???)την Ελλάδα, πολύ μετά το 2013.

5.Η Ελλάδα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση

Όχι τελείως. Ενώ η Ευρωζώνη έχει αποδεχτεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να σώσει την Ελλάδα, την τιμωρεί δανείζοντας της με επιτόκιο διπλάσιο από αυτό που πληρώνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να δανείζεται ή από αυτό που δανείζει το ΔΝΤ.  Αυτό δεν έχει κανένα νόημα.  Ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η στενότερη πολιτική ολοκλήρωση. Αργά ή γρήγορα, οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικότητα.(Εχουν καταλαβει οτι τα κερδη των τραπεζων απο τους υψηλους τοκους ειναι πολυ λιγοτερα απο τα κερδη που θα χουν λογω της εκποιησης της τεραστιας περιουσιας της Ελλαδας...)

Το κειμενο της εφημεριδας απο δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.