# #

21 Ιουν 2011

Τουριστική επένδυση μαμούθ στην Ανατ. Κρήτη


 

Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Εταιρεία Ρώσων και Ισραηλινών σχεδιάζει να φέρνει κάθε χρόνο 500.000 τουρίστες, που τώρα προωθεί στην Τουρκία, εφόσον όμως δεν κολλήσει στην ελληνική γραφειοκρατία

Τουριστική επένδυση-μαμούθ, ύψους 400-500 εκατομμυρίων ευρώ, ενδιαφέρονται να κάνουν στην Κρήτη Ρώσοι και Εβραίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ωστόσο έχουν βάλει ως προϋπόθεση...........



 να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι διαδικασίες για την υλοποίησή της. Στόχος είναι να φέρνουν στην Κρήτη κάθε χρόνο 500.000 τουρίστες, που τώρα προωθούν στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οπως είπε στην “Π” ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος είχε συνάντηση και με έναν από τους υποψήφιους επενδυτές, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και το Ισραήλ, είχαν ήδη επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη και εκκρεμεί συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στους σχεδιασμούς τους είναι να αναπτύξουν πολυτελείς μονάδες, τουριστικά πάρκα, παραθεριστικές κατοικίες κλπ. στην Ανατολική Κρήτη-εκτιμάται ότι έχουν ήδη βρει τις εκτάσεις-ωστόσο ο βασικός όρος τους είναι να διευκολυνθούν από την ελληνική κυβέρνηση ώστε με πολύ γρήγορες διαδικασίες να προχωρήσουν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
 
http://www.patris.gr/articles/203290/135109
 http://heraklion1.blogspot.com/2011/06/blog-post_466.html

1 σχόλιο:

  1. Όλοι θα επωφεληθούν από αυτό και ειδικά το νησί. Αν και τα πλοία της ανεκ πάνε γεμάτα, έχει ήδη πολύ τουρισμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.