# #

22 Ιουν 2011

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου με το νέο τσάρο Βαγγέλη Βενιζέλο, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας το καθήκον να κάνει νόμο του ελληνικού κράτους τον εκβιασμό των πιστωτών


Η ελληνική πολιτική εξίσωση

thumb
Του Δημήτρη Μυ
Στην δύσκολη ελληνική πολιτική εξίσωση μπορεί να υπάρχουν αρκετές απρόβλεπτες μεταβλητές, υπάρχει ωστόσο και η σταθερά

Δηλαδή το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης το οποίο συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής (το οποίο πρέπει να μελετήσουμε με επιμέλεια).

 Αυτή η σταθερά, υπαγορευμένη από την Διεθνή Εποπτεία, θα είναι το αποτέλεσμα του εγχώριου πολιτικού παιχνιδιού, είτε στο υπουργείο οικονομικών είναι ο Παπακωνσταντίνου, είτε ο Βενιζέλος είτε ο... φούφουτος. Είτε έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, είτε κυβέρνηση ...
Εθνικής Σωτηρίας.



Το αποτέλεσμα της εξίσωσης (Μεσοπρόθεσμο) αρχίζει να διαγράφεται στον ορίζοντα και να αποτυπώνεται στις ζωές των εργαζομένων της χώρας.

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου με το νέο τσάρο Βαγγέλη Βενιζέλο, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας το καθήκον να κάνει νόμο του ελληνικού κράτους τον εκβιασμό των πιστωτών: 

 Το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το εξειδικεύουν, πρέπει να γίνουν νόμοι του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση (ο εκβιασμός που λέγαμε) δεν θα εκταμιευθεί η δόση του δανείου (με την οποία πληρώνουμε τόκους παλαιότερων δανεικών) και η χώρα θα πτωχεύσει...

Καθώς αυτός ο νέος νόμος του κράτους θα καθορίσει τις ζωές της παρούσας αλλά και των επόμενων γενεών αυτού του τόπου, καλό θα είναι να τον διαβάσουμε, για να ξέρουμε τι ακριβώς ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, και ο καθένας απ τους βουλευτές προσωπικά. 

Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά απλώς για να το έχουμε υπόψη μας όταν συντόμως όλοι αυτοί θα επανέλθουν για να ζητήσουν την ψήφο μας...

Οι κύριοι αυτοί, διεκδικούν πάση θυσία την ύπαρξή τους στην ελληνική πολιτική εξίσωση, έχοντας αποδεχτεί το αποτέλεσμά της, το οποίο όπως είπαμε συνοψίζεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν.

Ολοι αυτοί, ωστόσο, ξεχνούν ότι - σε τελική ανάλυση - την πολιτική εξίσωση της χώρας, δεν τη διαμορφώνουν οι πιστωτές και οι επόπτες. 

Τη διαμορφώνουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας. Αυτοί είναι που βιώνουν και τελικά κρίνουν το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.1 Οσοι κουραστούν ή αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους αριθμούς του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ας ακούσουν τον σαφή εκβιασμό – στον οποίο έχει υποκύψει η κυβέρνηση της χώρας (και όχι μόνο)-- όπως τον διατύπωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία κυκλοφορεί σήμερα:

Η χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, προϋποθέτει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και την... εξαγωγή ηλιακής ενέργειας, όπως δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

Υ.Γ. 2 Τι εννοεί ο Σόιπλε με τον όρο «μεταρρυθμίσεις» στις εργασιακές σχέσεις, οι εργαζόμενοι το αντιλαμβάνονται ήδη με το ελαστικό ωράριο, την εκ περιτροπής απασχόληση, τις απολύσεις άνευ αποζημιώσεων κλπ.

ΥΓ. 3 Τι περιμένει ο Γερμανός υπουργός από τις ιδιωτικοποιήσεις, φαίνεται ξεκάθαρα από το πρόγραμμα ξεπουλήματος που περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.