# #

9 Μαΐ 2011

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ...ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ???





Ακόμα και το ενδεχόμενο προεξόφλησης των εσόδων από διάφορες πηγές, όπως οι εισπράξεις του Μουσείο Ακροπόλεως ή συνολικότερα τα έσοδα που θα προκύψουν από τον τουρισμό κατά την επόμενη δεκαετία, εξετάζουν ως σενάριο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η ...ιδέα έπεσε στο τραπέζι από την τρόϊκα, ως κάτι που πρέπει να εξεταστεί, αλλά κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν να ζητηθεί και επισήμως κάτι τέτοιο από την τρόϊκα, αφού, άλλωστε, ήδη έγινε λόγος επ΄ αυτού από δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, όπως εκείνο του Bloomberg.
Το Μουσείο Ακροπόλεως, για παράδειγμα, επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρτα επισκέπτες και το έσοδό του θεωρείται εξασφαλισμένο και μετρήσιμο, ώστε να μπορεί να "υποθηκευτεί" έναντι ενός μέρος κάποιου νέου..  δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένοι δημοσιογράφοι ερευνούν το θέμα και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν σχετικά δημοσιεύματα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Από τον Ιούνιο του 2009 που άνοιξε στο κοινό το Μουσείο Ακροπόλεως δέχεται καθημερινά -κατά μέσο όρο_ αρκετές χιλιάδες επισκέπτες (σε περιόδους αιχμής μέχρι και 9.000 ημερησίως), ενώ το εκκατομυριοστό εισιτήριο παρέλαβε προ μηνών ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σε ειδική εκδήλωση. Εάν αυτό γενικευτεί, όπως προτείνουν κάποιοι, για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, το ετήσιο έσοδο ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.

http://anatropi2020.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.