10 Σεπ 2010

H Bilderberg θρηνεί για την άνοδο του εθνικισμού

Κορυφαίο μέλος της Λέσχης Bilderberg θρηνεί γιατί o "δεξιός λαϊκισμός βρίσκεται σε άνοδο" και είναι πιθανό να καταστραφούν οι ελπίδες για μια παγκόσμια κυβέρνηση, λόγω της αύξησης του «αιχμηρού εθνικισμού»... (“hard-edged nationalism”). Ο Charles Kupchan, εξέχον μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations ή CFR) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον, έγραψε τους ‘θρήνους’ του στις 29 του Αυγούστου στην ελεγχόμενη από την Bilderberg εφημερίδα ‘Washington Post’.


Το CFR είναι το σκέλος των δημοσίων σχέσεων της Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής. Δίνει κατευθυντήριες οδηγίες, υποστηρίζοντας τις θέσεις της Bilderberg και της αδελφικής ομάδας, της Τριμερούς Επιτροπή, στις μυστικές συναντήσεις τους κάθε άνοιξη. Ο Kupchan μεταφέρει το κλίμα στις συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής την περασμένη άνοιξη, όταν η παγκόσμια ελίτ θρήνησε για τις πολλές αποτυχίες της τα τελευταία χρόνια. "Από το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο στη Βαρσοβία, η Ευρώπη διέρχεται μια επανεθνικοποίηση της πολιτικής ζωής, με τις χώρες να επανακερδίζουν το χαμένο έδαφος της εθνικής κυριαρχίας που κάποτε πρόθυμα θυσιάστηκε για την επίτευξη ενός συλλογικού ιδανικού," έγραψε ο Kupchan στην Post. «Για πολλούς Ευρωπαίους, αυτό το ‘μεγαλύτερο καλό’ δεν φαίνεται πλέον να έχει σημασία». Οι τάσεις αυτές «θα μπορούσαν να διακυβεύσουν ένα από τα σημαντικότερα και πλέον απίθανα επιτεύγματα του 20ού αιώνα: μια ολοκληρωμένη Ευρώπη," δήλωσε ο Kupchan. "Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ξεχωριστά έθνη. . . . η επιδίωξη της Γερμανίας για το εθνικό της συμφέρον έχει παραγκωνίσει τον ενθουσιασμό της για την ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση). . . . Ακόμη και τα δικαστήρια της Γερμανίας ‘πάτησαν το φρένο’ για την ΕΕ, πέρυσι με την έκδοση αποφάσεως που ενίσχυε την αμφιταλάντευση του εθνικού κοινοβουλίου για την ευρωπαϊκή νομοθεσία."
Αυτή η «επανεθνικοποίηση της πολιτικής συμβαίνει σε όλη την ΕΕ», είπε. «Στη Βρετανία, οι εκλογές Μαΐου έφεραν στην εξουσία μια συμμαχία που κυριαρχείται από το Συντηρητικό Κόμμα, το οποίο είναι γνωστό για την ‘Ευρωφοβία’ του", πρόσθεσε. «Ο ‘δεξιός λαϊκισμός’ είναι μια "σπασμωδική κίνηση κατά της μετανάστευσης", είπε. Αυτός ο "εθνικισμός δεν έχει στόχο μόνο τις μειονότητες, αλλά και την απώλεια της αυτονομίας του που συνοδεύει την πολιτική ένωση."
Ο Kupchan αγωνιά επίσης επειδή ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αλλοιωθεί η κουλτούρα τους, από τις ορδές των μεταναστών του Τρίτου Κόσμου.
http://asimpiestos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.