# #

1 Σεπ 2010

οι ΗΠΑ δεν θα μετάσχουν στα προβλεπόμενα αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια που θα γίνουν τον Οκτώβριο στην Τουρκία, αν οι Ισραηλινοί αποκλειστούν από αυτά.


Σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν θα μετάσχουν στα προβλεπόμενα αεροπορικά στρατιωτικά γυμνάσια που θα γίνουν τον Οκτώβριο στην Τουρκία, αν οι Ισραηλινοί αποκλειστούν από αυτά. Σύμφωνα με τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε στις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές ότι τα αμερικανικά καταδιωκτικά δεν θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια «Αετός της Ανατολίας», αν η ισραηλινή αεροπορία δεν προσκληθεί στη διεθνή φάση αυτών των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων.


Πάντως, η πρεσβεία των ΗΠΑ, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, των άλλοτε στρατηγικών συμμάχων στην περιοχή, αντιμετωπίζουν εντάσεις μετά την επίθεση του Ισραηλινού Στρατού τον χειμώνα του 2008-2009 στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς.
Οι σχέσεις τους υπέστησαν περαιτέρω πλήγμα μετά την έφοδο στις 31 Μαΐου Ισραηλινών καταδρομέων στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Εννέα Τούρκοι επιβαίνοντες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή.                                                                              ...http://nationalpride.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.