# #

30 Αυγ 2010

Φεύγουν μετανάστες οι Έλληνες πτυχιούχοι....αλλά δεν πειράζει,έρχονται οι κατά 90% αγράμματοι φανατικοί ισλαμιστές λαθρομετανάστες να καλύψουν το κενό

Μεταναστευτικό κύμα πτυχιούχων, θα παρατηρηθεί στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα.
Το νέο κύμα μετανάστευσης μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά εκείνων άλλων εποχών αλλά επιτάσσει τον προβληματισμό, καθώς το νέο επιστημονικό προσωπικό νιώθει όχι μόνο την ύφεση αλλά και τις ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Rechearch που δημοσιεύει το “Βήμα της Κυριακής”, επτά στους δέκα Έλληνες , οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό...Το εύρημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι μισοί από αυτούς ήδη... έχουν προβεί σε σχετικές ενέργειες . Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.442 νέων από 22 έως 35 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αναζητά δουλεία ή εργάζεται με πενιχρούς μισθούς.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 73,6% δηλώνει ότι ευχαρίστως θα έφευγε από την Ελλάδα για να δουλέψει στο εξωτερικό.

Από αυτούς το 66% δηλώνουν ότι θα μετανάστευαν για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλύτερη δουλειά και το 32,6%, για να διασφαλίσει αξιοκρατία στην εξέλιξη του.

Μάλιστα το 60,7% δηλώνει ότι προτιμά να φύγει στο εξωτερικό, παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα της Ελλάδας.

Οι ερωτηθέντες που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν επιζητούν έναν μισθό από 1500 ευρώ έως τα 5.000 ευρώ το μήνα.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων λοιπόν (5.442 νέοι 22-35 ετών) το 73,6% δηλώνει πρόθυμο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και το 42% έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το κατορθώσει.

Από αυτό το 42% το περίπου 65% έχει απαντήσει στην έρευνα πως το κάνει για να βρει καλύτερη ποιότητα ζωής, το 44,7% για μία καλή δουλειά και το 32,6% για να απολαύσει αξιοκρατία και αναμένουν όλοι τους έναν μισθό της τάξης των 1.500 έως 5.000 ευρώ.

Σε ποσοστό 64,1% οι νέοι εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης ούτε τη δημιουργία περιουσίας αλλά αντίθετα θα βιώσουν επαγγελματική ανασφάλεια και φόβο.

Τα όνειρά τους

Σε ποσοστό 34% οι νέοι ονειρεύονται το αυτονόητο, να έχουν δουλειά ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν δική τους επιχείρηση. Οι περισσότεροι επιλέγουν πάντως δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 51,5% με το δημόσιο τομέα να επιλέγεται από το 44,3%.
(eglimatikotita)
 http://neamadata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.