# #

4 Σεπ 2010

Γκρούεφσκι: Σε δημοψήφισμα η όποια πρόταση για την ονομασία

i
Quantcast

Οι συνέπειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση και η εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία αποτελεί εμπόδιο για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων που το VMRO-DPMNE βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ. Γκρούεφσκι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στον χώρο της οικονομίας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης και στις δημόσιες επενδύσεις.


Σ’ αυτούς τους τομείς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, είπε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι «παρά την μακρά μεταβατική περίοδο που διαρκεί είκοσι χρόνια, την οικονομική κρίση και τις παρεμποδίσεις εκ μέρους της Ελλάδας,...
η χώρα θα καταφέρει στο τέλος να ορθοποδήσει».

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι «η κυβέρνηση της χώρας καταβάλει μέγιστες προσπάθειες ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που επέβαλε η Ελλάδα σχετικά με το όνομα και την ταυτότητα».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την δέσμευση του ότι οποιαδήποτε λύση δρομολογηθεί στο θέμα του ονόματος, θα την θέσει σε δημοψήφισμα.

«Οποιαδήποτε συζήτηση διεξάγεται, κάθε συμβιβασμός που ενδεχομένως θα προταθεί, στο τέλος θα καταλήξει ενώπιον του λαού κι η απόφαση θα είναι δική του. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον λαό, τουλάχιστον όσο εγώ θα ηγούμαι αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε.

Το VMRO-DPMNE βρίσκεται στην εξουσία από το 2006. Το κόμμα του Ν.Γκρούεφσκι κέρδισε τις εκλογές που έγιναν τον Ιούλιο του 2006 και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA), του οποίου ηγούνταν τότε ο Αρμπεν Τζαφέρι.

Στις πρόωρες εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο του 2008, το VMRO-DPMNE κέρδισε πάλι με μεγάλη διαφορά τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα «Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.