# #

29 Ιουν 2010

Πολιτική θύελλα ενόψει με αφορμή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Επιχείρηση κατευνασμού των βουλευτών, που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους.


Αγώνα δρόμου καταβάλλει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό. Επιχείρηση κατευνασμού των βουλευτών, που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση διαφοροποιήσεων. Πολιτική θύελλα ενόψει, με αφορμή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση για την κυβέρνηση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινάει την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας....
 της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια μέρα θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα παρευρεθούν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της βουλής στις 5 Ιουλίου και θα ψηφιστεί στις 8 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει πιθανές διαρροές στην ψηφοφορία, καθώς το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτικό και αρκετοί βουλευτές διστάζουν να ξεκαθαρίσουν της στάση τους.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλει να προλάβει φαινόμενα διαφοροποιήσεων, κάτι που συνέβη στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο και τα έκτακτα μέτρα και οδήγησε στη διαγραφή τριών βουλευτών.

Στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο απέχουν από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, ενώ οργή προκάλεσε ότι στην ουσία δεν υπήρξε κανενός είδους διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί δημοσίως θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι πρόκειται για κορυφαία κυβερνητική επιλογή.

Η ανησυχία εντείνεται, καθώς οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Ενδεικτικό είναι ότι σε εκδήλωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" (επικεφαλής ο Γ. Παναγιωτακόπουλος), που έχει ταχθεί κατά των ρυθμίσεων σε Ασφαλιστικό και εργασιακά, έδωσαν το "παρών" 60 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Βασίλης Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν πράξη τα όσα λένε σε ιδιωτικές τους συζητήσεις και δεν περιοριστούν στη ρητορική καταδίκη των μέτρων του υπουργείου Εργασίας, αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και προσφυγή στις κάλπες.




http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.