# #

2 Ιουλ 2010

Ενας ακομη υποψηφιος στον Δημο Διου-Ολυμπου" κατεβαινω για Δημαρχος"....

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ











Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
έρχεται η ώρα. Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων, της πολιτικής κρίσης και των αλλαγών.
Προ λίγων ημερών πήρα την προσωπική πρωτοβουλία, να καλέσω φίλους και γνωστούς, χρόνια συναγωνιστές και άτομα που με πλησίασαν, το τελευταίο διάστημα, με προβληματισμό για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ήθελα, να ευχαριστήσω ειλικρινά αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, και να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους μου που, λόγω αμέλειας, δεν κάλεσα.
Θέλησα να ξεκαθαρίσω το τοπίο, όσον αφορά τις προσωπικές μου προθέσεις για ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση.
Για ακόμα μία φορά, ....
δηλώνω παρών, στον πιο δυναμικό θεσμό του ελληνικού κράτους. Δεν θέλω να αναλώσω και να αναλωθώ, σε ευφάνταστα σενάρια, περί πολιτικών συναλλαγών. Η υγιής μορφή της πολιτικής, δεν προϋποθέτει συναλλαγές, με αντάλλαγμα θέσεις ή αξιώματα. Η πολιτική που ονειρεύεται η γενιά μου, απέχει έτη φωτός από τις σημερινές καταστάσεις, που διέπονται από γραφικές κινήσεις «παλαιοκομματαρχών», παραπέποντάς μας σε μακρινές δεκαετίες.
Επισημαίνω ότι, με κανέναν που έχει όραμα και νέες ιδέες, όρεξη προσφοράς για τον τόπο και, προπάντος ανιδιοτέλεια, δεν μπορεί να μας χωρίσει τίποτα. Αυτά που μας ενώνουν, είναι άπειρα. Αυτά που μας διχάζουν, τίποτα.
Η εφήμερη διεκδίκηση αξιωμάτων και η μικροαστική άσκηση πολιτικής είναι «ουτοπία», και μην ξεχνάμε ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από νοήμονα όντα, με εξίσου, αν όχι καλύτερη, πολιτική κρίση από τη δική μας, που ασχολούμαστε, πιο ενεργά, με την πολιτική.
Την παρούσα χρονική περίοδο, που η χώρα μας σφαδάζει, υπό του βάρους οικονομικής κακοδιαχείρισης και φρούδων υποσχέσεων, εμείς καλούμαστε να λάβουμε τις πλέον σοβαρές αποφάσεις των τελευταίων ετών.
Πήρα την απόφαση ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, παρ’ ότι ποτέ δεν υπήρξα κρατικοδίαιτος ή ασχολούμενος με την πολιτική από χόμπυ και οικογενειακές επιθυμίες.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ μομφή από το παιδί μου, σε είκοσι χρόνια, για το ότι ενώ ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της Ελλάδας, δεν έκανα όταν μπορούσα κάτι, δηλαδή σήμερα, για να αποτρέψω τον επερχόμενο οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό αυτής.
Η γενιά μου έχει κουραστεί από την αβεβαιότητα που μας παρείχε το κοινωνικοπολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα.
Θέλουμε, έμπειρα, άφθαρτα και κοινωνικά καταξιωμένα άτομα, να μας πλαισιώσουν σ’ αυτήν μας την προσπάθεια. Οι νέες ιδέες, η όρεξη για προσφορά και οι ριζοσπαστικές αλλαγές, δεν μπαίνουν σε κομματικά καλούπια.
Κανένας μας, που ασχολείται ενεργά με την πολιτική δεν «φύτρωσε». Όλοι προερχόμαστε και ανήκουμε σε κάποιο πολιτικό χώρο και ιδεολογία, και η απάρνηση αυτού, σε συνδυασμό με την δήθεν «ανεξαρτητοποίηση», δεν απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες, αλλά σε υπερασπιστές του παλαιοκομματικού συστήματος.
Δηλώνω οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Δεν μπορούμε με απλά νομοθετήματα, να διαγράφουμε με μονοκοντυλιά τα, με αίμα και ιδρώτα, κεκτημένα του ελληνικού λαού. Πρέπει, πρώτα να δοθούν κίνητρα υγιούς ανάπτυξης της οικονομίας, και σε τοπικό επίπεδο, και όχι οικονομική αφαίμαξη και λιτότητα δίχως όριο.
Οι επερχόμενες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ανατροπές, του εγγύτερου μέλλοντος, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και να αφήσουμε τις τύχες μας σε άτομα που δεν μπορούν πλέον να μας αποδείξουν τίποτα.
Αυτοί που πλήγωσαν και φθάρθηκαν, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας, πόσο μάλλον ως τοπικοί «άρχοντες».
Όσοι αποτέλεσαν κομμάτια του παρελθόντος και γρανάζια του συστήματος, από όποια θέση κι αν «υπηρέτησαν» τον τόπο, πρέπει να φύγουν. Επαγγελματίες πολιτικοί και κρατικοδίαιτοι δεν χωρούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Απευθύνω κάλεσμα σε όλους και σε όλες, τους υγιώς σκεπτόμενους, ανιδιοτελείς και οραματιστές του τόπου μας, για συστράτευση.
Ξεκαθαρίζω, ότι δεν διακατέχομαι από καμία φιλοδοξία ηγεσίας. Πρώτος εγώ θα ακολουθήσω αυτόν που θα επιλέξετε εσείς να δώσει ελπίδα και όραμα στη γενιά μας.
Θα δώσω, προσωπικά, μάχη μέχρι το τέλος, για την αλλαγή του τοπικού πολιτικού σκηνικού.
Δεν χωρούν πισωγυρίσματα, ούτε συναλλαγές στις πλάτες μας.
Από σήμερα ξεκινάμε όλοι και όλες μαζί, ένα ταξίδι ανατροπών και θυσιών με κατάληξη την 7η Νοεμβρίου και επιδίωξη την ελπίδα, τη διαφάνεια και την ανάπτυξη.




Ευχαριστώ,
Κεχαγιάς Νικ. Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.