# #

28 Ιουν 2010

Εγκαθίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους μέσα σε ένα χρόνο ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου

Τη συμβολή όλων των πλευρών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους, εντός ενός έτους από σήμερα, ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σε επιστολή του προς το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Βαρώνη Άστον και στον εκπρόσωπο του Κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τους κοινοποιεί δήλωση του Συμβουλίου της για τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Απευθύνομαι σε σας με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μιας παγκόσμιας οργάνωσης 160 σοσιαλιστικών, ....
σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο. Στις 21 και 22 Ιουνίου 2010, το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνεδρίασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή 350 εκπροσώπων κομμάτων.
Ένα από τα κύρια θέματα του Συμβουλίου μας ήταν το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, μετά τα τραγικά γεγονότα της 31ης Μαΐου. Το θέμα αυτό εξετάστηκε στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής συζήτησης, με τη συμβολή των εκπροσώπων των Ισραηλινών κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (συμπεριλαμβανομένων των Ehud Barak, Αρχηγού του Εργατικού Κόμματος και Υπουργού Άμυνας και Avshalom Vilan, Μέλους της Κνεσέτ από το Μέρετς) και των εκπροσώπων των Παλαιστινιακών κομμάτων - μελών μας, όπως οι Husam Zomlot της Φατάχ και Mustafa Barghouti της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας, καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων από άλλα κόμματα.
Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τις αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, υποβλήθηκε την επομένη δήλωση του Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, η οποία υιοθετήθηκε δια βοής. Σας στέλνω τη δήλωση αυτή με την ελπίδα ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις μας. Όλα τα κόμματα - μέλη μας έχουν εκφράσει την ουσιαστική δέσμευσή τους ώστε να σταματήσει επιτέλους ο τρομερός κύκλος βίας και πόλωσης στη Μέση Ανατολή.
Καλούμε όλες τις πλευρές να συμβάλουν στην εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους, δίπλα σε ένα ασφαλές κράτος του Ισραήλ, εντός ενός έτους από σήμερα. Αυτό δεν αποτελεί μόνο επείγουσα προτεραιότητα για την ασφάλεια όλων των λαών της περιοχής, αλλά και ζωτικό παράγοντα για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη. Παραμένω πάντοτε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό». ........http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.