# #

2 Ιουλ 2010

Όλι Ρεν: «Δεν αποκλείω ελεγχόμενη χρεωκοπία»

Απέφυγε να αποκλείσει την πιθανότητα δημιουργίας μηχανισμού ελεγχόμενης χρεωκοπίας για χώρα-μέλος της Ευρωζώνης ο Όλι Ρεν σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα στο πλαίσιο της πρότασης του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Γ. Σόιμπλε για δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού.
Στηριζόμενη στην πρόταση του κ. Σόιμπλε, η γερμανική Handelsblatt ρώτησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν θα έπρεπε ένας τέτοιος μηχανισμός να είναι διαθέσιμος για το μέλλον: «Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί απαραίτητο αυτόν τον μηχανισμό συνεπώς απαιτεί μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεωκοπίας» σημειώσε ο Όλι Ρεν. «Ωστόσο», συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «κάτι τέτοιο προυποθέτει την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβώνας, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολο». Στη συνέχεια τόνισε ότι...
δε τάσσεται κατά μια ελεγχόμενης χρεωκοπίας αλλά επιθυμεί –σε πρώτη φάση- να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που είναι πραγματοποιήσιμες χωρίς να απαιτείται αλλαγή της συνθήκης.
Στον αντίποδα, ο Αμαντέου Αλταφάι, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επίτροπος, ανέφερε ότι δε θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι παρά τη δήλωση του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης.
star



http://www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.