# #

4 Φεβ 2010

φοβερη ελληνικη διπλωματια...εχω παθει πλακα

Μέτρα βελτίωσης των σχέσεων με την Ελλάδα δηλώνει ότι θα προτείνει η ΠΓΔΜ, περιλαμβανομένης της εγκατάστασης πρεσβειών και του ανοίγματος ενός νέου συνοριακού περάσματος.

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε χθες ότι θα προτείνει να ανοίξουν πρεσβείες η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ, η μία στο έδαφος της άλλης, καθώς και ένα νέο συνοριακό πέρασμα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς με τι όνομα θα ανοίξουν τα Σκόπια πρεσβεία στην Ελλάδα..

Ανέφερε, επίσης, ότι θα προτείνει να υπογραφεί συνθήκη που να αποτρέπει τη διπλή φορολόγηση.(!!!)


Τίνος φορολόγηση άραγε, εφόσον τα Σκόπια από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα; Ο κ.Μιλόσοσκι εννοεί ασφαλώς τους Έλληνες επιχειρηματίες (Κόκκαλης, Βερόπουλος κλπ) οι οποίοι παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα στα Σκόπια εδώ και πολλά χρόνια και οι οποίοι δε διστάζουν να αποκαλούν τη γειτονική χώρα "Μακεδονία". Θα συγκινούμασταν αν δε γνωρίζαμε πως ο εχθρός της Ελλάδας βρίσκενται εντός των συνόρων της και όχι εκτός..

Ο κ.Παπανδρέου με την ατυχή τριμερή συνάντηση του Δεκεμβρίου στις Πρέσπες έδωσε τόσο θάρρος στους ηγέτες των Σκοπίων αλλά και στους χρηματοδότες πίσω από αυτούς, ώστε να ζητήσουν ακόμη περισσότερα από αυτά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας τους έχουν χαρίσει στο πιάτο.

Πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως το ζήτημα της ονομασίας θα έχει ανώδυνο τέλος για την Ελλάδα, όταν μιλάμε για κόκκινες γραμμές αλλά πράττουμε με ροζ κορδέλες;


Macedonia Hellenic Land

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.