# #

16 Απρ 2020

Δημήτρης Μάρδας: Δε θα κοπούν οι συντάξεις. Θα κοπεί μέρος των συντάξεων!!!!!


Τη συγκεκριμένη “αποκάλυψη” έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας χτες από τον αέρα του ΑΝΤ1.
Όπως ανέφερε:
Δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα κοπεί μέρος αυτών, θα δούμε τι θα κοπεί. Αυτό είναι γραμμένο στη συμφωνία. Ότι είναι γραμμένο, είναι γραμμένο.
Σχεδόν κανένας δεν ανακουφίστηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή, αφού σχεδόν κανένας εκτός από τον ίδιο, δεν πίστευε ότι θα περικόπτονταν οι συντάξεις στο σύνολό τους.
Παλιότερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, είχε διαβεβαιώσει και πάλι για κάτι για το οποίο κανένας δεν ανησυχούσε, λέγοντας πως οι συντάξεις δε θα πέσουν κάτω από 300 ευρώ. Σημείωνε ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την εθνική σύνταξη η οποία με το νέο σύστημα κυμαίνεται στα 384 ευρώ και σε αυτή προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι.
Ακόμα πιο παλιά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαβεβαίωσεπως οι επικείμενες περικοπές στις συντάξεις έως και 18% που είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2019, θα πραγματοποιηθούν.
Παρόλα αυτά, τίποτα δε σταμάτησε τη Θεανώ Φωτίου από το να κάνει λόγο για καθημερινη τρομοκρατία που θα εκπέσει, ενώ ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΞ.ΕΛ. εμφανιζόταν βέβαιος πως οι συντάξεις δε θα περικοπούν:
Είμαι ένας από αυτούς που λένε ότι πρέπει να βελτιωθούν ο ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, ο ΦΠΑ, οι κατώτεροι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις κ.α. Και επειδή υπάρχουν και δύο ψηφισμένα μέτρα με τα οποία παίζει πολύ η αντιπολίτευση όπως το ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο εγώ εκτίθεμαι 1,5 χρόνο πριν και σας λέω ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά γιατί η οικονομία θα πηγαίνει καλά
Παρόλα αυτά, πριν ενάμιση περίπου μήνα, 25 δικαστές που συνεδρίασαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προσπαθώντας να αποφασίσουν αν οι άγριες περικοπές στις συντάξεις που έρχονται από τον Ιανουάριο του 2019 είναι συνταγματικές ή όχι, αποφάσισαν πως το Σύνταγμα θα είναι σε γενικές γραμμές ΟΚ με αυτό που πρόκειται να γίνει, με 13 δικαστές να αποφασίζουν υπέρ και 12 κατά της συνταγματικότητας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου του 2019:
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.