# #

23 Νοε 2016

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Ο κ. Δημόπουλος κολυμπώντας στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία μεθοδεύει την απόλυση 11 εργαζόμενων



Αποτέλεσμα εικόνας για δημοπουλος δημαρχος
Με πρωτοφανή τρόπο η διοίκηση της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. και  πρωτεργάτη τον Πρόεδρο και Δήμαρχο κ. Δημόπουλο  ανοίγει τον χορό των μαζικών απολύσεων στην επιχείρηση.  

Ο κ. Δημόπουλος κολυμπώντας στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία μεθοδεύει την απόλυση 11 εργαζόμενων στη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (πρώην ΔΕΑΛ) που εργάζονται εδώ και 10 περίπου χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο, εμπαίζει τους εργαζόμενους, και στο δια ταύτα, θέλει να τους πετάξει  στο δρόμο. 

Από τη μια τους «διαβεβαιώνει» ότι  θέλει να τους βοηθήσει και από την άλλη τους στέλνει «τελεσίγραφο» ότι αν δεν...
προσκομίσουν τα στοιχεία ότι είναι αορίστου χρόνου σε 5 μέρες η επιχείρηση «θα πάψει» να δέχεται τις υπηρεσίες τους.
Ο αυταρχικός κατήφορος που ακολουθεί δεν έχει όρια! Η συγκεκριμένη απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης εργαζομένων στο Δήμο ή στις δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι το μοναδικό κρούσμα εκβιασμού και πιέσεων που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα.
Στη συνεδρίαση της ΔΕΑΔΟ 16/11/2016  το ψευτοδίλημμα  που έθεσε ο Δήμαρχος για τη διαπίστωση της «εργασιακής σχέσης όλων των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση»  οδηγεί  σήμερα 11 από τους 28 εργαζόμενους στην απόλυση. Επιπλέον, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συνενοχή μελών του Δ.Σ. για τις επιχειρούμενες απολύσεις, τους πιέζει  με  πονηρό τρόπο (όπως ο ίδιος κυνικά ομολογεί), λέγοντας, ότι, αν το Δ.Σ. δεν κάνει μια διαπιστωτική πράξη για τη μη ύπαρξη της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων  με την επιχείρηση, θα είναι όλοι υπόλογοι διαπράττοντας το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν στην επιχείρηση πολλά χρόνια πριν «γνωρίσει» ο κ. Δημόπουλος τη ΔΕΑΔΟ. 
Οι απειλές, η τρομοκρατία και ο εκβιασμός του προς όλες τις κατευθύνσεις θα πρέπει να πέσουν στο κενό! Η δημοτική επιχείρηση δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε.
Οι απολύσεις έχουν καθαρό στόχο τη  μείωση του εργατικού κόστους και το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας  σε ιδιώτες εργολάβους.
Η ευθύνη  για την εξέλιξη των πραγμάτων βαραίνει εξολοκλήρου  τη Διοίκηση αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) που ψήφισαν όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα,  παγίδευσαν εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους, και τώρα, επικαλούμενοι την αστική νομιμότητα, τους απολύουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και παλεύει για μόνιμη δουλειά  με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καλεί  όλους τους εργαζόμενους:

·        να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να περιφρουρήσουν με οργανωμένους αγώνες τα δικαιώματά τους απέναντι στις εχθρικές μεθοδεύσεις που μετέρχονται η κρατική διοίκηση και η τοπική διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
·        να ορθώσουν το ανάστημα του απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές και στους εκπροσώπους τους στο δήμο.
·        να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους, σε οργανωμένη, ταξική πάλη  ώστε να μη γίνει καμία απόλυση.
Καμιά απόλυση! Ούτε βήμα πίσω!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.