# #

10 Ιαν 2016

O Πολλαβαρυκιασήκωτος....

ΚΑΚΟΦΗΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Οι εκλογές μοιάζουν με την ιστορία. Ενίοτε επαναλαμβάνονται σαν φάρσα



Φαίνεται πως οι δύο μονομάχοι για τον θώκο του αρχηγού της Νου Δου ανήκουν στους φανατικούς αναγνώστες της στήλης. Καρατσεκαρισμένο. Το εγκώμιο που πλέξαμε σε ανύποπτο χρόνο στον Ανδρέα Παπαμιμίκο δεν πέρασε απαρατήρητο απ' τον Πολλαβαρυκιασηκωτομεϊμαρόγλου. 

Αδικείται μολαταύτα απ' το επώνυμό του. Σαν συσκευασμένο προϊόν ορνιθοτροφείου ακούγεται σημειώναμε στην κατακλείδα για τον γραμματέα της Συγγρού. 

Συγκράτησε την ατάκα ο Βαγγέλας, διαβάζοντας την εφημερίδα καθισμένος στις τρεις προσωπικές του καρέκλες στον καφενέ, ζήλεψε τα καλά λόγια για τον άσπονδο φίλο του, εντυπώθηκαν στο κοφτερό του μυαλό, μέτρησε κάμποσα τέρμινα στις χάντρες του μπεγλεριού να χορτάσει την εκδίκηση κρύο πιάτο και βάλθηκε τώρα να τον ξεπουπουλιάσει στον πάγκο του χασάπη.

Απλώς το παιδί δεν κάνει για γραμματέας,
απεφάνθη στο γυαλί. Δεν είναι βέβαια για πέταμα ο Παπαμιμίκος. Εχω πει ότι θα τον αξιοποιήσω κιόλας υπογράμμισε με γενναιοψυχία και αμέσως μετά πρότεινε για τον περί ου την περιζήτητη θέση του πορτιέρη. 

Φθηνή ειρωνεία, ξεπατικωμένη κι αυτή απ' τις παρ' ημίν υπερβολές. 
Χαλβά, χλιμίντζουρα και χλεχλέ ανεβάζαμε τον νεόκοπο κλητήρα και τέως δήμαρχο. Ως γνωστόν, στις εισόδους των κακόφημων καταστημάτων τοποθετούνται σκληροτράχηλοι και δίμετροι πεχλιβάνηδες, οπότε για το επίζηλο πόστο είναι εντελώς ακατάλληλος ο ως άνω φλούφλης.

Ραπίσματα ηχηρά στην κοινή λογική επιχειρεί ο Βάγγος. Αν επαληθευτούν οι διαμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν δεκαπέντε μονάδες μπροστά, βλέπω το μαγαζί να μετατρέπεται οσονούπω σε νυχτερινό κέντρο. Τι την ήθελε ο Καλαματιανός τη μετακόμιση στη διαβόητη λεωφόρο της αμαρτίας; Η Ρηγίλλης όσο να 'ναι ανάδινε την αχλή της αστικής γειτονιάς και τους συγκρατούσε κάπως στη σοβαρότητα.

Στη Συγγρού αντιθέτως κυριαρχούν οι αυτοφωράκηδες, οι μπράβοι της πόρτας, οι βιοτέχνες των μπόμπα ποτών και οι νονοί πάσης φύσεως. Καθώς οι πριμαντόνες συνωστίζονται στο φερώνυμο κόμμα, όσες δεν περάσουν τη σχετική οντισιόν θα εκτελούν προσωρινά χρέη λουλουδούς. ο οίκος της απωλείας φαντάζει ήδη πανέτοιμος να δεχθεί την περίβλεπτο πελατεία. Μόνο η σαχλεπίσαχλη φιγούρα του Αδ-όνειδος μεταμεσονύκτιες ώρες στην πίστα θα σπάσει ταμεία.

Αναρωτιούνται πολλοί τι σόι ανανέωση θα φέρει ο Κυριάκος -δεν γράφω επίθετο καθότι προληπτικός- στο ευαγές ίδρυμα. 

Τον έχουν ικανό να το καταντήσει από σκυλάδικο ιδιωτική κλινική. Οποιος δεν κοιμάται τα βράδια βυθίζεται στην ευήθεια και τη χαζαμάρα. Βγάλαμε κάλους στα δάχτυλα να τα γράφουμε. Δεν έκλεινε μάτι τόσον καιρό ένεκα των απολύσεων στο Δημόσιο και τα πληρώνει τώρα κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση. Αν μπει στον πειρασμό να επιλέξει προσωπικό, θα προτιμήσει γιατρούς και πάλι γιατρούς, δήλωσε κομπορρημονών χθες. Δεν το 'χει σε τίποτα να παρατήσει τα κανάλια και να πάρει σβάρνα τις ιατρικές σχολές. Οι εκλογές μοιάζουν με την ιστορία. Ενίοτε επαναλαμβάνονται σαν φάρσα. 


Δημήτρης Νανούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.