# #

26 Ιουν 2015

Οι Tenorman (Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης),είναι ορισμός της καλλιτεχνικής τρέλας!!!

Opera Chaotique: 

Νότες και σουρεάλ καμπαρέ 


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό εγχείρημα, αφού καταφέρνει να συνδυάσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι Tenorman (Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης), είναι οι εμπνευστές τουσουρεάλ καμπαρέ
Οι μουσικοθεατρικές τους παραστάσεις τόσο μυστηριώδεις, όσο και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη σκηνή. Ο ορισμός της καλλιτεχνικής τρέλας.
Πλαισιώνονται συνήθως από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο. 
Αν συνδυάσουμε τις παραπάνω guest εμφανίσεις με τους αυτοσχεδιασμούς των Opera Chaotique αλλά και τη στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό, καταλήγουμε σε ένα άκρως «θεατράλε» και ξεσηκωτικό αποτέλεσμα
Έχουν κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στο εξωτερικό, έχοντας λάβει ένθερμη υποδοχή και αποδοχή από το κοινό (Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βελιγράδι κ.α.). 
Αλλά δεν μένουν τόσο σε αυτό.  Φορώντας τις μάσκες τους,
σε ρόλο “ξεναγού” μας προσφέρουν ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.  Από την πρώτη κιόλας νότα, μεταφερόμαστε στον κόσμο της όπερας περασμένων αιώνων, στη Νέα Ορλεάνη και στις απαρχές του 1900 όπου η τζαζ μεγαλουργούσε, στα καμπαρέ του Βερολίνου των δεκαετιών του ’20 και του ’30.
Φεστιβάλ Πηνειού
Φεστιβάλ Πηνειού
Έχουν ενώσει την αγάπη τους για τη μουσική προσπαθώντας να κάνουν κάτι πρωτότυποκαι ομολογουμένως το έχουν καταφέρει. Ο κόσμος σίγουρα κάθε φορά έρχεται αντιμέτωπος με κάτι ενδιαφέρον, μια εμπειρία που δύσκολα θα μπορέσει να ξαναζήσει, κάτι πέρα από τα καθιερωμένα στάνταρ μιας παράSτασης ή μιας συναυλίας. Μέσα σε όλο αυτό το«παιχνίδι» υπάρχει σεβασμός και η  μουσική αποδίδεται σωστά, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Στο παρελθόν είχαν αναφέρει το εξής: «Θέλουμε να δείξουμε πως η τζαζ με την όπερα από την αρχή του 20ου αιώνα είχαν πολλές ομοιότητες». Είναι μάλιστα της άποψης ότι «τα ιερά πράγματα πρέπει όμως και να εξελίσσονται».
Το ιδιόμορφο αυτό μουσικό δίδυμο συνδυάζοντας τις γνώσεις για την όπερα και την κλασική μουσική του Tenorman με τις τζαζ καταβολές του Voodoo Drummer, καταφέρνει να δημιουργήσει, μα πάνω απ’όλα να πρωτοτυπήσει χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές εμφανίσεις. Το όνομα «Opera Chaotique» σίγουρα είναι περιγραφικό όσον αφορά στο στιλ της μουσικής που παρουσιάζουν οι εκκεντρικοί αυτοί καλλιτέχνες. Όπως έχουν δηλώσει άλλωστε και οι ίδιοι σε παλαιότερη συνέντευξη είναι «ξεκάθαρα χαοτικοί τύποι».
opera chaotique2
Μαζί με τη σοπράνο Έλενα Γκατζά
Πρέπει να τους ακούσετε από κοντά για να νιώσετε αυτή την περίεργη μίξη. Τα λόγια δεν μπορούν εύκολα να περιγράψουν το κλίμα που δημιουργεί αυτό το δαιμόνιο δίδυμο σε στιγμές οίστρου. Μόνο τότε θα καταλάβετε. Είχαμε τη χαρά να τους απολαύσουμε live στο Φεστιβάλ Πηνειού. Μετά το τέλος της συναυλίας μας χάρισαν δυο λόγια. Ζωντανοί, με πηγαίο χιούμορ, οι ατάκες έδιναν και έπαιρναν καθ’όλη τη διάρκεια.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν στο Sτάση News:
Έχετε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη πως το γεγονός ότι είστε χαοτικοί τύποι σας βοήθησε να βρείτε το όνομα σας. Θα λέγατε το ίδιο και σήμερα;
Όχι, δεν λέμε ποτέ τα ίδια πράγματα, γιατί είμαστε άνθρωποι που εξελισσόμαστε. Πια δεν είμαστε άνθρωποι, αλλά είμαστε χαοτικοί. Το όνομα προέκυψε ένα βράδυ όταν μια κοπέλα ήρθε στο σπίτι και όπως ήταν ημίγυμνη καθισμένη σε ένα ανάκλιντρο μας μιλούσε για το χάος. Έπαιζε και μια όπερα και έτσι βγήκε το όνομα.
Ποια είναι η πηγή έμπνευσης των τραγουδιών σας;
Παίζουμε για τις γυναίκες που δεν μας ενθαρρύνουν ερωτικά και γενικά για τις γυναίκες που μας έχουν πει όχι.
Jazz και όπερα. Περίεργος συνδυασμός;
Ε, και άλλοι… όπως η punk και η pop με την cabaret. Jazz και όπερα είναι η βάση μας, αλλά το έχουμε εξελίξει πλέον τόσο πολύ που και εμείς δεν ξέρουμε τι ακριβώς παίζουμε.
Έχετε δημιουργήσει τη δική σας εκδοχή για το «Φάντασμα της Όπερας». Καλή ή κακή έχει αποκτήσει τους δικούς τις οπαδούς. Πως νιώσατε όταν επιχειρήσατε να αναδιατυπώσετε μια ιστορία τόσων χρόνων επιτυχίας;
Είναι μια παραλλαγή του τραγουδιού. Στην πραγματικότητα έχουμε πάρει τον ήρωα τουGaston Leroux από το «Φάντασμα της Όπερας» και έχουμε φτιάξει μια δική μας ιστορία, ότι πηγαίνει στη Νέα Ορλεάνη, μια πολύ σουρεαλιστική μάλλον ιστορία… όπου ερωτεύεται την βασίλισσά των βουντού της Νέας Ορλεάνης με δικά μας τραγούδια, δικές μας συνθέσεις κυρίως. Απλά η βάση μας είναι ο ήρωας.
Τα μελλοντικά σας σχέδια; Κάποια νέα δισκογραφία; Μια περιοδεία;
Σκοπός είναι να βγάλουμε τρίτο CD κάποια στιγμή και να συνεχίσουμε τις περιοδείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τώρα κάνουμε περιοδεία στην Ελλάδα, στα νησιά θα πάμε και στην  Ιταλία για περιοδεία 20 μέρες. Ετοιμάζουμε ένα νέο πρότζεκτ για του χρόνου που αφορά διάσημους ζωγράφους. Θα επιστρέψουμε πάλι στη Λάρισα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.
 Ποια είναι η Sτάση ζωής σας;
Sτάση ζωής, Φιλοσοφία ζωής δηλαδή; Κάνουμε μόνο ότι μας εμπνέει και εμπνεόμαστε από αυτά που κάνουμε.
Το Sτάση News σας ευχαριστεί γι’ αυτή την απολαυστική βραδιά! Καλή συνέχεια με το γεμάτο από συναυλίες καλοκαίρι σας!

Πάρτε μια γεύση από τη χαοτική τους μουσική διάSταση:

Επόμενες εμφανίσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.