# #

2 Οκτ 2015

Γ.Βαρουφάκης προς Β.Σόιμπλε: "Το νέο Μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει" - Γερμανός ΥΠΟΙΚ: "Το ξέρουμε - Το σχεδιάσαμε έτσι"


Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, όταν είχε πει ο ίδιος στον Β.Σόιμπλε ότι το νέο μνημονιο θα αποτύχει, και αυτός του απάντησε κυνικότατα "ναι το ξέρουμε, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει".
 
Ο πρώην υπουργός έκανε την αποκάλυψη αυτή μιλώντας σε γαλλική εκπομπή. "Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. 
Βόλφγκανγκ, του είπα, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει". 
 
Για πρώτη φορά ο πρώην ΥΠΟΙΚ αποκαλύπτει με τον πιο ευθύ τρόπο ότι ο Β.Σόιμπλε και η παρέα του δεν επιθυμούν να μας "κάνουν" ανθρώπους (μιλάμε για το γερμανικό κράτος που έχει φορτωθεί μέσα σε λίγα χρόνια τα σκάνδαλα της VW,Siemens,ΜΑΝ,εταιρείες αμυντικού υλικού, Deutsche Bank,και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή της διαφθοράς), αλλά να μας καταστρέψουν ολοσχερώς οικονομικά,εθνικά, ηθικά, και κοινωνικά για γεωπολιτικούς λόγους που αυτοί γνωρίζουν και επιδιώκουν.
 
Ο Γ.Βαρουφάκης μίλησε και για τον Α.Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών: «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση.
 
Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος.
 
Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄αυτό παραιτήθηκα». 
 
Όταν ρωτήθηκε και για την στάση της Γαλλίας ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Γαλλία δεν έκανε τίποτα. «Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά!».
 
Δηλαδή ο πρώην ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι η Γερμανία έχει ταπεινώσει ακόμα και την ισχυρή ιστορικά,οικονομικά,βιομηχανικά, αλλά και γεωπολιτικά, Γαλλία και κάνει ολοκληρωτικά "κουμάντο" στην ΕΕ.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει βρει πολλούς θιασώτες εδώ στην Ελλάδα που περνούν αυτή την γραμμή του "καλού" Γερμανού που θα μας απαλλάξει από την "έμφυτη" διαφθορά μας και θα μας κάνει σωστούς απάτριδες Ευρωπαίους πολίτες.


 pronews.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.