# #

29 Σεπ 2015

Σφαγή το Μνημόνιο...


Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις συντάξεις και στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Η κρατική χρηματοδότηση, από την οποία ο ασφαλιστικός οργανισμός αντλούσε 3,5 - 4 δισ. ευρώ ετησίως, μειώνεται, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι συντάξεις, από την 1/1/2016. Επίσης εναρμονίζονται οι εισφορές των αγροτών, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΚΑ, γεγονός που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα κληθούν να... καταβάλουν τριπλάσιες εισφορές.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο συνολικότερο «πακέτο» ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αύξηση εισφορών, μειώσεις συντάξεων κ.ά.), από τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, που πρέπει να ψηφιστούν εντός του Οκτωβρίου.
Τα παραπάνω έχουν βασικό στόχο τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης η οποία αυξάνεται «απειλητικά» για τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας «υπό την πίεση» της παρατεινόμενης ύφεσης, της διατήρησης της ανεργίας σε πρωτοφανή υψηλά ποσοστά, της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής, των μειώσεων των μισθών και των εσόδων από εισφορές αλλά και της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.
Τις επόμενες ημέρες (μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου) αναμένεται η πρόταση της «Επιτροπής Σοφών» για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μελλοντικά - με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση - η μεγάλη αύξηση της ανεργίας αλλά και του αριθμού των συνταξιούχων θα απειλήσουν εκ νέου τις καταβαλλόμενες παροχές (συντάξεις). Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή «συμβάλλει» και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από 18,9 δις. το 2010 στο 10,8 δις. ευρώ το 2015 (μεγάλο μέρος από αυτά τα ποσά πήγαινε στον ΟΓΑ).
Από την άλλη μια δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σαν κι αυτή που επιτάσσουν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες, πιθανότατα θα οδηγούσε σε διεύρυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΓΑ, και αυτό με τη σειρά του, λόγω αδυναμίας έκδοσης ενημερότητας, σε «μπλόκο» κάθε νόμιμης οικονομικής συναλλαγής.
Σήμερα ένας αγρότης καταβάλλει 600 με 650 ευρώ το εξάμηνο στον ΟΓΑ, δηλαδή το χρόνο 1.200 με 1.300 ευρώ. Οι αλλαγές του μνημονίου αναμένεται να αυξήσουν τις εισφορές. Αφού μιλάμε για οικογενειακές επιχειρήσεις, το κάθε ζευγάρι (άντρας και γυναίκα) που θεωρούνται αγρότες ασφαλίζεται στον ΟΓΑ. Με την αύξηση που αποφασίστηκε στο τρίτο μνημόνιο τα ετήσια ασφάλιστρα για ένα ζευγάρι αναμένεται σταδιακά να τριπλασιαστούν και να φτάσουν στα 7.200 ευρώ. Αν τα καθαρά έσοδα ενός αγρότη των 100 στρεμμάτων κυμαίνονται στα 7.000 ευρώ το χρόνο και αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν σε ασφαλιστικές εισφορές, είναι αδύνατον να μπορέσει να συνεχίσει την αγροτική του δραστηριότητα
dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!!!


    Τους ξεμπρόστιασε ο Φουράκης λίγο πριν πεθάνει (link:https://www.youtube.com/watch?v=OfrH6jPZnE8), μα η ίδια καθημερινή πραγματικότητα το «φωνάζει» κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα τις μέρες μας: ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ !!! Με κάθε τρόπο κτυπούν τον ελληνισμό, και πληθώρα χρημάτων διατίθεται προς αυτόν τον σκοπό.

    Όλα όσα γίνονται έχουν ένα και μόνο στόχο: να αφανιστούμε… τους ενοχλούμε, είμαστε εμπόδιο για να εφαρμόσουν την νέα τους τάξη πραγμάτων. Έτσι εξευτέλισαν την παιδεία μας, κτύπησαν αλύπητα το πνεύμα μας, διαστρέβλωσαν την ιστορία μας και το κυριότερο απέκρυψαν την σχέση ελληνισμού και χριστιανισμού· γιατί η έννοια της Αγάπης εμπεριέχει και την έννοια της Δικαιοσύνης.

    Μα σήμερα χάθηκε το Δίκαιο· ο ισχυρός έχει το δίκιο κι οι Έλληνες περιμένουν κάποιος να τους σώσει… και δεν καταλαβαίνουν ως τυφλοί ότι κανείς πολιτικός δεν θα μας σώσει, κανείς από το προδοτικό και ανθελληνικό σύστημα που κυβερνά την Ελλάδα ! Ακόμα και το ιερατείο είναι σάπιο και προσκυνούν το αντίχριστο σύστημα που μας κυβερνά! Μην περιμένετε τίποτα καλό από αυτούς, μα απ’ όσους φωνάζουν την Αλήθεια και βγάζουν στο φως των Ελλήνων τα αίσχη !

    Έφτιαξαν ταμείο με αφεντάδες του ξένους για τα κέρδη από τον ορυκτό μας πλούτο (=μέγιστη προδοσία) και από πάνω πληρώνουμε κιόλας…. Άσε που τα χρέη είναι ψεύτικα και τεχνητά δημιουργημένα από αυτούς που μας θέλουν στην κόλαση του σήμερα και του μεταθάνατον. Είναι τόσες πολλές οι προδοσίες που θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες σελίδες…… εμείς οι Έλληνες τις νιώθουμε στο πετσί μας κάθε μέρα…
    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/09/blog-post_30.html

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΉΣΕ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΩΘΕΙΤΕ ! ΕΙΜΑΣΤΕ 1 ΒΗΜΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.