# #

27 Σεπ 2015

ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Για όσους υποστηρίζουν ότι "δεν παράγουμε τίποτε"...

Για όσους βρίζουν τους κρατικοδίαιτους του δημοσίου, κατακρίνοντας φυσικά τους δημόσιους υπαλλήλους...
Για όσους μιλούν για Ψωροκώσταινα...
Η απάντηση είναι το φοβερό κόλπο που έστησαν ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΜΕΤΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ουσιαστικά οι σκανδαλώδεις και άχρηστες πολεμικές προμήθειες αποτέλεσαν την χρυσή ευκαιρία για τους   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ να αποκτήσουν τεχνογνωσία, συμμαχίες και συμβόλαια για να ανοιχτούν στην διεθνή αγορά του αίματος και να κερδίσουν καίριες θέσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διεθνοποίηση της παρουσίας των συγκεκριμένων εταιρειών-που άρχισε φυσικά από τα ελληνικά πολεμικά συμβόλαια- σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ!
Αυτό είναι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο: θυσίες για τους εργαζόμενους για να αγοράζονται όπλα, κέρδη, κρατικά συμβόλαια και διεθνείς συμμαχίες για τους επιχειρηματίες!  
Δείτε ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα...

Από Ελληνικά χέρια Ρυμουλκούμενα και Βάσεις Εκτόξευσης πυραύλων Patriot, για εξαγωγή
Σε περαιτέρω επέκταση της εξαγωγικής της βιομηχανικής δραστηριότητας σε κύρια υποσυγκροτήματα συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας Patriot προχώρησε η ελληνική εταιρία ΜΕΤΚΑ, με πελάτη της την IDE - Intracom Defense Electronics...και στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Raytheon Company των ΗΠΑ. 
Βασικά Χαρακτηριστικά του Έργου είναι η κατασκευή, συναρμολόγηση και παράδοση του συνόλου των ημι-ρυμουλκούμενων οχημάτων και βάσεων εκτόξευσης αριθμού συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας Patriot. Το χρονοδιάγραμμα του Έργου προβλέπει οι παραδόσεις να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2018. Η συνολική αξία των δύο Συμβάσεων ανέρχεται σε 76,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
Ήδη από το 2009, η ΜΕΤΚΑ έχει αναλάβει 6 συμβάσεις στο πλαίσιο εξαγωγικών προγραμμάτων Patriot σε 5 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε τις προάλλες η εταιρία, μέσω αυτών των νέων συμβάσεων, η ΜΕΤΚΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες τεχνολογιών αιχμής της βιομηχανικής της Μονάδας στο Βόλο για τη βιομηχανοποίηση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία και απευθύνονται σε τεχνολογικά απαιτητικές διεθνείς αγορές. Περισσότερο από το 95% της παραγωγής των κύριων βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο προορίζεται για εξαγωγές.
Η METKA είναι κορυφαίος διεθνής ανάδοχος που ειδικεύεται σε έργα μεγάλης κλίμακας, παρέχοντας το πλήρες φάσμα της Μελέτης, Προμήθειας και Κατασκευής (EPC) και βιομηχανικής παραγωγής, και δραστηριοποιείται στους τομείς της Ενέργειας, Υποδομών και Άμυνας. 


Στο Α’ Εξάμηνο του 2015, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μυτιληναίος στον οποίο ανήκει η ΜΕΤΚΑ , διαμορφώθηκε στα €636,5 εκατ., έναντι των €653,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (μείωση 2,5%). 
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €118,7 εκατ. από €120,3 εκατ. το Α’ Εξάμηνο του 2014 (μείωση 1,3%), ενώ τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε €32,8 εκατ., έναντι €24,1 εκατ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 35,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.