# #

1 Σεπ 2015

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους


Είναι μέρες τώρα που προσπαθώντας να γράψω πέντε αράδες, σκοντάφτω πάνω σε λέξεις που ενώ αποδίδουν ακριβώς την πραγματικότητα των ημερών, μου φέρνουν έναν κόμπο στο λαιμό και αισθάνομαι ότι προσβάλλουν φίλους και συντρόφους. Σβήνω και ξαναγράφω, σκίζω και ξαναρχίζω το σημείωμα.
Όσο όμως και αν το προσπαθώ, είναι αυτή καθ’ αυτή η πραγματικότητα, που δεν μπορώ ούτε να την αποφύγω, ούτε να την ωραιοποιήσω, ούτε να μασκαρέψω.
Και να σου ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου της..
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπου μαζί με την ενημέρωση για την αναπλήρωση του οργάνου, στρέφεται ενάντια όσων αποχώρησαν, μη αποδεχόμενοι τη μνημονιακή συνέχεια με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς τους αυταπάτες, επικίνδυνο για την κοινωνία δρόμο και δράση και φυγομαχία.
Τί και πόσα να πει κανείς ως απάντηση; Σε ένα κείμενο που προσδιορίζει ως εχθρό όσους αποχώρησαν – συνεπείς στις ιδέες και στις δεσμεύσεις τους – και ξεχνά να αναφέρει έστω μία φορά το μνημόνιο, 3ο, 2ο , 1ο.
Που αγνοεί τις 222 ψήφους ΝΑΙ στο αριστερό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε από παλιούς και νέους εντολοδόχους των Βρυξελλών.
Θυμίζω, Μερκελιστές τους λέγαμε, μέχρι τον Γενάρη και νεκροθάφτες της ελληνικής οικονομίας.
Τί να πει κανείς που δέχτηκαν και ανέχονται να πεταχτεί στα σκουπίδια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (προϊόν συλλογικής επεξεργασίας) και η ιστορία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο όνομα των οποίων αναφέρονταν άλλοτε από το βήμα του Εργατικού Κέντρου, άλλοτε σε εκδηλώσεις, πάντα μέσα από κινήματα όπως «Κόντρα στο Ρεύμα», «Κοινωνική Κουζίνα», «Διόδια» και φυσικά σε όλες τις προεκλογικές εμφανίσεις και στις επαφές τους με τον κόσμο.
Τί να πει κανείς σε αυτούς που δέχτηκαν ρόλο μαριονέτας από τις εκλογές του 2015 και εδώ.
Τίι να πει κανείς σε αυτούς που αγωνίστηκαν για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και κατάπιαν αμάσητο το ΝΑΙ σε μια νύχτα;
Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη από μια κοινωνία, που μετά το ΣΟΚ από τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή πλεύσης, υπηρετώντας μνημόνια και ό,τι αυτό συνεπάγεται, ξαναχαμογελά.
Με την ΕΛΠΙΔΑ πως υγιείς δυνάμεις με συνέπεια και πίστη στους αγώνες για έξοδο από την κρίση και αντιμετώπιση της βαρβαρότητας, της φτώχειας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κάθε πολιτικά πρόσφορο μέτρο εντός και εκτός ευρώ, ανυποχώρητα.
Θα παλέψουν μαζί με την κοινωνία απέναντι σε κάθε απόπειρα, παραπλάνηση, εξαπάτηση, παραμυθιάσματος και συκοφαντιών.
Με σεβασμό σε όσους παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ με ένα πόδι μέσα και ένα έξω και το βλέμμα τους στραμμένο στη Λαϊκή Ενότητα που εκφράζει τη συνέχεια μιας αριστερής πρότασης εξόδου από την κρίση και ανάταξης της οικονομίας για να σωθεί η κοινωνία, απευθύνομαι στους συγγραφείς του δελτίου τύπου και τους υπογράφοντες αυτό, που η διαχείριση της κομματικής μικροεξουσίας τους έλκει και τους γοητεύει, ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται και θυμώνει όταν διαπιστώνει πως οι ιδέες και οι αξίες μπαίνουν στην υπηρεσία των σκοπιμοτήτων.
Με το γνωστό: «Αν δεν πρέπει να αλλάξεις της ζωή σου, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις», τους δηλώνω ότι η Λαϊκή Ενότητα αγκαλιάζει ανυποχώρητους αγωνιστές της Αριστεράς και όχι μόνο και σίγουρα όχι οπαδούς της εξουσίας.
Επειδή η αλήθεια δεν φτιασιδώνεται και η ζωή δεν αναβάλλεται, ούτε λεπτό χαμένο από την πάλη και τη συστράτευση ενάντια στα μνημόνια. Το ΟΧΙ θα εκφραστεί και πάλι δυναμικά.
Γιώτα Ραπτοπούλου
Μέλος Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας Πιερίας

Υ.Γ. 35 χρόνια ενταγμένη στην Αριστερά. Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και πέντε φορές στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών και όχι μόνο. Πάντα στα κινήματα με συνέπεια.
Απέναντι από τα μνημόνια και τους εκφραστές τους.
Αποχώρησα από τη Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.