# #

3 Σεπ 2015

Κατερίνη-Ζήσης Ζάννας..."Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στα προαπαιτούμενα,Κούρεμα Καταθέσεων!!!!

Η Λαϊκή Ενότητα αντιμνημονιακή δύναμη συνέπειας και αξιοπιστίας


Συντέντευξη τύπου εδωσε σήμερα στην Κατερίνη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαικής Ενότητας....με πολλές ενδιαφέροντες αποκαλύψεις


Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Πιερία ο Ζήσης Ζάννας

Τις βασικές αρχές και τους κεντρικούς άξονες του αντιμνημονιακού και προοδευτικού εκλογικού προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου τα μέλη της τοπικής επιτροπής Πιερίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κατερίνης.

Ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας, που μετά από ομόφωνη απόφαση της Ιδρυτικής Συνέλευσης τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Πιερία και τα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Σωτηρία Πουζουκλίδου και Γιώτα Ραπτοπούλου αναφέρθηκαν τόσο στην οργάνωση του προεκλογικού αγώνα στην Πιερία αλλά και στην αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού, δημοκρατικού μετώπου που θα εκφράσει τους πολίτες που πλήτονται από τη μνημονιακή λαίλαπα.

Ο κ. Ζάννας άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι έχει μετατραπεί σε ένα μνημονιακό κόμμα, ενώ για τις εκλογές – εξπρές που αποφάσισε η κυβέρνηση είπε ότι γίνονται κατόπιν εντολής των δανειστών. «Είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνεννόηση με τους δανειστές στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού μνημονιακών δυνάμεων που θα εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο με απόλυτη πειθαρχία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε τις εκλογές για δύο ακόμα λόγους,
πρώτον να ξεφορτωθεί τα αντιμνημονιακά βαρίδια που αποτελούσαν πρόβλημα στην πλήρη ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό καθεστώς, για να μην υπάρξει χρόνος συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού και προοδευτικού πόλου και δεύτερον για να μην προλάβουν να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου».

Στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα λιτότητας που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο, λέγοντας πως περιλαμβάνει μέτρα κατεδάφισης των συντάξεων, περαιτέρω απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, περιορισμό των απεργιών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, φοροεπιδρομή, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και έναν ακόμη γύρο αφαίμαξης του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών και των δανειστών.

Ο κ. Ζάννας είπε ότι σήμερα πέντε κόμματα έχουν ως πρόγραμμά τους το τρίτο μνημόνιο,  και σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για την εφαρμογή ισοδύναμων ή παράλληλων προγραμμάτων, όπως θέλει να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι τόσο αυστηρή η επιτήρηση και η αξιολόγηση που δεν επιτρέπει ούτε ένα ευρώ να ξεφύγει από τα προβλεπόμενα του τρίτου μνημονίου.

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα είπε ότι «είναι ένα πλατύ δημοκρατικό, αντιμνημονιακό μέτωπο, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, που έχει ως αφετηρία το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και ως έμπνευση τους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες που έδωσε τα τελευταία πέντε χρόνια. «Η Λαϊκή Ενότητα εμπνέεται από το θάρρος του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, που παρά την τρομοκρατία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, της ντόπιας ολιγαρχίας και της Ε.Ε., δεν δίστασε να δώσει ένα υπερπλειοψηφικό ΟΧΙ απέναντι σε όλα τα μνημόνια».

Ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε και στην Πιερία, σημειώνοντας ότι είναι ένας νομός που έχει υποφέρει αρκετά από τα μνημόνια και με την Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίστούν οι αγώνες για την κατάργηση όλων των μέτρων που πλήττουν το νομό, τόσο την πρωτογενή παραγωγή, τη μικρομεσαία επιχείρηση, όσο και τον τουρισμό.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία, που θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνει πρόσωπα από όλο το φάσμα των δημοκρατικών, προοδευτικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων που με συνέπεια αγωνίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι ιδρυτικές αρχές της Λαϊκής Ενότητας

Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Ζάννας υπογράμμισε ότι μέσα στον σκληρό μηχανισμό της ευρωζώνης, δεν δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί κανένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα έχει θετικό κοινωνικό πρόσημο, καθώς όπως είπε η ευρωζώνη είναι ένα πολιτικό σχέδιο μιας διαρκούς νεοφιλελεύθερης προσαρμογής και ανάδειξης των οικονομικών συμφερόντων των λίγων σε βάρος των λαών ως κυρίαρχη πολιτική επιλογή.

«Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό, αξιόπιστο και άμεσα εφαρμόσιμο. Είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στην τρομοκρατία που καλλιεργούν καθημερινά οι δυνάμεις του «λόμπι» του ευρώ, που έχουν ισχυρή ιδεολογική συνοχή και εδώ και είκοσι χρόνια κερδοσκοπούν στην πλάτη των Ελλήνων.

Ο κ. Ζάννας είπε ότι το πρόγραμμά της Λαϊκής Ενότητας θα εφαρμοστεί, άσχετα αν αυτό υπερβαίνει τη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη. «Η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει όριο διαπραγμάτευσης την ευρωζώνη και αν χρειαστεί θα επανακτήσουμε τη νομισματική μας κυριαρχία, όχι ως φετίχ και αυτοσκοπό, αλλά ως απόλυτο εργαλείο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν διεκδικούμε την επιστροφή στην καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, αλλά με μέσο τη νομισματική κυριαρχία, διεκδικούμε μια Ελλάδα που θα μπορεί να παράγει και ταυτόχρονα ο εργαζόμενος να απολαμβάνει τους καρπούς της εργασίας του και να μπορεί να εργάζεται μέσα σε ένα ισχυρό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Η επανάκτηση της νομισματικής μας κυριαρχίας θα διασφαλίσει τη ρευστότητα, ώστε να δωθούν κίνητρα στη μικρομεσαία επιχείρηση και στην πρωτογενή παραγωγή, να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα με ντόπια να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να αυξηθούν οι εξαγωγές και η τουριστική κίνηση.

Τα άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα είναι:
·         Η κατάργηση των μνημονίων
·         Η κατάργηση των αποικιακών δανειακών συμβάσεων.
·         Η διακοπή πληρωμής του χρέους και η αξιοποίηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του
·         Ο άμεσος τερματισμός της λιτότητας
·         Η αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου, μέσα από τη ριζοσπαστική κοινωνικά δίκαιη φορολογία
·         Η αύξηση των μισθών
·         Η καθολική πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία
·         Η εθνικοποίηση των τραπεζών, ως χρηματοδοτικό εργαλείο, υπό κοινωνικό έλεγχο με ταυτόχρονη απόλυτη διασφάλιση των λαϊκών καταθέσεων


Λαϊκή Ενότητα Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.