# #

1 Σεπ 2015

Κατερίνη..."Δεν μπορείς να κάνεις διαπραγμάτευση και να έχεις τον Στουρνάρα… "


Ο άλλος δρόμος που ακολουθείται τόσα χρόνια είναι ο δρόμος της φτώχειας και της συρρίκνωσης.


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου καλεσμένοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, ανέλυσαν στο πολυπληθές κοινό την άλλη πρόταση για έξοδο από την κρίση και απάντησαν στις ερωτήσεις του κόσμου.

Όμορφο περιβάλλον, άψογη οργάνωση (όπως μας έχει συνηθίσει η Εθελοντική Ομάδα), πανσέληνος και τρεις αξιόλογοι ομιλητές συνέθεσαν το παζλ μιας πολύ ενδιαφέρουσας βραδιάς την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας.


Απλοί, φιλικοί και πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες του κόσμου οι τρεις ομιλητές έδειξαν να ευχαριστούνται ιδιαίτερα την άμεση επαφή με τον κόσμο και την δυνατότητα να αναλύσουν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μετά την παρουσίαση εκ μέρους του Ηλία Τσολακίδη, πήραν τον λόγο, και στο τέλος έγινε μια ανοιχτή συζήτηση με την συμμετοχή του κόσμου να είναι ιδιαίτερα ζωντανή και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής Πιερίας κύριος Ζήσης Ζάννας, ενώ εντύπωση έκανε η συμμετοχή της νεολαίας που φάνηκε και από τις ερωτήσεις που έγιναν ότι διψάει για απαντήσεις και κυρίως λύσεις.


Επιγραμματικά σημειώσαμε κάποια από αυτά που είπαν οι τρεις ομιλητές και σας τα παρουσιάζουμε.

Ηλίας Τσολακίδης: Αν κάποιος έχει πάρει το κομματικό του ένδυμα μαζί του ας το πάει στην είσοδο…
Φανταστείτε ότι έχετε ένα άρρωστο παιδί που έχει χειρουργηθεί τρεις φορές τα τελευταία χρόνια από τους καλύτερους γιατρούς. Και βγαίνει σήμερα ένας από τους γιατρούς και σας λέει ότι το παιδί σας μπορεί να μην ζήσει… Δεν θα ψάξετε να βρείτε μια άλλη γιατρειά, μια άλλη εναλλακτική, μια άλλη ελπίδα; Αυτό κάνουμε σήμερα εδώ στον Καπνικό Σταθμό, ακούμε μια άλλη εναλλακτική πρόταση.

Κ. Λαπαβίτσας : Προτείνουμε στάση πληρωμών.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος.
Η αλλαγή νομίσματος μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα.
Το 340 δραχμές που μπήκαμε στο ευρώ δεν έχει πλέον καμία σημασία.
Η αναλογία θα είναι ένα προς ένα.
Αυτό που λέγαμε ευρώ θα το λέμε δραχμές.
Οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν και θα μπουν υπό καθεστώς δημόσιας διοίκησης.
Θα υπάρχουν έλεγχοι στις τράπεζες και στις κεφαλαιακές ροές.
Η νέα ισοτιμία θα έχει μια αναλογία. Το νόμισμα θα υποτιμηθεί περίπου στο 20% κάτω με διάφορες διακυμάνσεις και θα πάρει μερικούς μήνες μέχρι να καταλήξει σε ένα ποσοστό.
Θα ευνοηθούν οι εξαγωγές και οι εισαγωγές θα είναι φυσικά ακριβότερες.
Ότι πρόβλημα παρουσιαστεί θα είναι αντιμετωπίσιμο.
Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι εύκολη. Θα κρατήσει μερικούς μήνες. Αλλά ο Ελληνικός λαός έχει περάσει μεγαλύτερες δυσκολίες και μπορεί να ξεπεράσει δέκα φορές μεγαλύτερες δυσκολίες. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα δελτίου. Αυτό είναι δημιούργημα των ΜΜΕ για να τρομάζουν τον κόσμο. Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα εδώ. Αυτά που ακούτε για υπερπληθωρισμό είναι από ανθρώπους που είτε δεν ξέρουν, είτε τα λένε εκ του πονηρού. Μετά από αυτό το διάστημα μερικών μηνών η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης 4% με 5% τουλάχιστον ετησίως.
Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ελπίδας. Ο άλλος δρόμος που ακολουθείται τόσα χρόνια είναι ο δρόμος της φτώχειας και της συρρίκνωσης.
Αν αύριο δώσω μια συνέντευξη στα ΜΜΕ για το θέμα πχ της πυρηνικής  σύντηξης θα βγουν αμέσως τα ιδιωτικά κανάλια και θα πουν ότι ο Λαπαβίτσας μίλησε πάλι για την δραχμή! Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται όσοι μιλάνε για εθνικό νόμισμα…
Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, βλέπαμε να δίνονται παροχές αριστερά και δεξιά, και όταν ρωτούσαμε που θα βρεθούν τα χρήματα δεν μας απαντούσε κανείς.. Κανείς δεν μας είπε ποιοι έφτιαξαν αυτό το πρόγραμμα με το οποίο κερδίσαμε τις εκλογές.
Αυτό που ήταν το χειρότερο όμως ήταν ότι από την στιγμή που γίναμε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα κόμμα κλειστό και αυταρχικό στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Δεν ενημερώμασταν από κανέναν. Η διαπραγμάτευση έγινε εν τη απουσία μας. Εγώ δεν ρωτήθηκα ποτέ και από κανέναν. Αυτοί που μας ζητούσαν να παραιτηθούμε είναι αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια..
Μας έλεγαν ψηφίστε ναι για να τελειώνουμε!
Η Αριστερά πρέπει να κοιτάει τι ενώνει και όχι τι χωρίζει…

Π. Παπακωνσταντίνου: Η χώρα ζει το δικό της 1914.
Δεν υπάρχει κόμμα της Δραχμής. Διαγραφή του χρέους τώρα.
Το εθνικό νόμισμα είναι το μέσο για να βγούμε από την κρίση, ένα εργαλείο, δεν είναι ο σκοπός. Οι μανάδες μας με την δραχμή μας μεγάλωσαν. Δεν θα έχουμε πυρηνικό χειμώνα αν βγούμε από το ευρώ, μην πιστεύετε αυτά που λένε.
Την καταστροφή την ζήσαμε και την ζούμε μέσα στην ευρωζώνη.
Έχουμε πιαστεί στο δόκανο σε αυτή την ευρωφυλακή. Εδώ και πέντε χρόνια ματώνει η Ελλάδα. Είμαστε πιασμένοι στο δόκανο, δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει Κυριαρχία και μας παίρνουν το δέρμα. Πρέπει να φύγουμε από το δόκανο και ας ματώσουμε και λίγο και ας αφήσουμε και λίγο δέρμα πίσω, αλλά θα σταθούμε στα πόδια μας και θα έχουμε ένα καινούργιο μέλλον από εκεί και πέρα.
Θα έχουμε φουρτούνες αλλά θα είμαστε εμείς οι καπετάνιοι της μοίρας μας και της ζωής μας.
Ο Τσίπρας λέει ότι στις 12 Ιουλίου τι άλλο να έκανε; Εμάς ρωτάει; Αυτός ήταν ο πρωθυπουργός. Οι Άγγλοι λένε για αυτή την περίπτωση «He painted himself at thecorner», δηλαδή έβαψε τον εαυτό του στην γωνία.. Όπως όταν κάποιος βάφει ένα δωμάτιο στραβά, έχει βάψει όλο το δωμάτιο εκτός από την γωνία που είναι ο ίδιος και δεν μπορεί να φύγει από εκεί. Αυτό έκανε και ο Τσίπρας, τα κατάφερε να έχει περιοριστεί στη γωνία και να μην μπορεί να φύγει! 
Δεν μπορείς να κάνεις διαπραγμάτευση και να έχεις τον Στουρνάρα… Μπορείς να συζητήσεις με τους Ευρωπαίους αν έχεις τον Στουρνάνα στην σύσκεψη; Θα τα έχει ρουφιανέψει στον Σόιμπλε πριν πεις κύμινο! Δεν χρειάζονταν κοριούς οι Ευρωπαίοι..
Όλα έγιναν για να σωθούν ο κύριος Λάτσης, ο κύριος Κωστόπουλος και ο κύριος Σάλλας. Ο Τσίπρας σε περίοδο διαπραγμάτευσης έδωσε στους πιστωτές 11 δις χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Αυτό δεν το κάνει ούτε η Μπουρκίνα Φάσο…
Ούτε η Ουγκάντα δεν είναι τόσο υποτακτική…
Ο Τσίπρας θυμίζει αυτό με εκείνον που σκότωσε τους δυο γονείς του και μετά εκλιπαρούσε το δικαστήριο να δείξει έλεος γιατί έχει μείνει ορφανός…
Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλες τις ιδεολογικές μας διαφορές και να παλέψουμε να διώξουμε το κτήνος που μας τυραννά.
Η ντροπή να μείνει πίσω σε εκείνους που την αξίζουν και να μείνει η ελπίδα για το μέλλον σε εκείνους που παλεύουν.

Α. Αλαβάνος: Μιλάω δημόσια μετά από ένα χρόνο σχεδόν, από την εποχή των ευρωεκλογών.
Είναι μαγική η σημερινή βραδιά.
Το όραμα της Ευρώπης ξέφτισε και δεν άντεξε.
Από εξαγωγική χώρα μας έκαναν εισαγωγική.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πρωτοσάλτε και της Σίας, η άλλη πλευρά δεν έχει επιχειρήματα.
Το μόνο επιχείρημα τους είναι η δημιουργία φόβου στον κόσμο.
Κρατούν την χώρα στη ζωή με τεχνητές αναπνοές από τα δάνεια που παίρνουν από την Ευρώπη.
Όλοι σχεδόν οι εμπορικοί σύλλογοι είναι υπέρ του ευρώ γιατί όλο το σύστημα της Ελλάδας είναι οικοδομημένο πάνω στις εισαγωγές.
Δεν αναζητάς το νόμισμα, το νόμισμα είναι απλά ένα εργαλείο. Αναζητάς την ρευστότητα, αναζητάς την αύξηση των εξαγωγών και την αύξηση της εσωτερικής παραγωγής.
Δεν θέλουμε την παλιά Δραχμή, δεν έχει σημασία πως θα λέμε το νέο νόμισμα.
Θέλουμε να φύγουμε από ένα νόμισμα ανώμαλο για την Ελλάδα και να αποκτήσουμε ένα εργαλείο που θα το χρησιμοποιούμε για τις δικές μας ανάγκες και όχι των ξένων.
Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα την πολιτιστική και ηθική κληρονομιά της. Έχουν σβήσει μια ολόκληρη γενιά, έκαναν τους Έλληνες να ξεχάσουν ότι γνωρίζουν και να παρακαλάνε για μια δουλειά σε πεντάμηνα..
Ονομάζουν μεταρρυθμίσεις την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων.
Διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους επωφελής και για τις δυο πλευρές, είναι η πάγια θέση της Αριστεράς.


pierikialithia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.