# #

4 Σεπ 2020

100% επιτυχία: Το ρωσικό εμβόλιο υπόσχεται ανοσία στον κορωνοϊό για όλους

 Ολοκληρώθηκαν τα δύο πρώτα στάδια κλινικών δοκιμών σε εθελοντές του νέου εμβολίου Sputnik-V το οποίο ανακοίνωσε πως ανέπτυξε η Ρωσία πριν μερικές εβδομάδες. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά για τον Ιούνιο και Ιούλιο που έλαβαν χώρα οι εμβολιασμοί των εθελοντών.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ήταν υπεραισιόδοξα.
100% επιτυχία: Το ρωσικό εμβόλιο υπόσχεται ανοσία στον κορωνοϊό για όλους

Η Δύση είχε εκφράσει από την αρχή της ανακοίνωσης του νέου εμβολίου από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, την ανησυχία της και τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του νέου εμβολίου καθώς η τρίτη και πιο σημαντική φάση των δοκιμών γίνεται σε χιλιάδες ανθρώπους περιλαμβάνοντας συνεχή παρακολούθηση, συγκρίσεις με placebo και άλλες διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια ασφάλεια του.

Όμως η Ρωσία, η οποία τον Αύγουστο είχε ανακοινώσει το εμβόλιο, έδωσε τα ..

προκαταρκτικά αποτελέσματα προς δημοσίευση στον διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet. Στις δύο φάσεις των κλινικών δοκιμών συμμετείχαν 76 εθελοντές, μεταξύ των οποίων και η μία κόρη του Πούτιν και έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων στις δοκιμές αυτές ανέπτυξαν αντισώματα στον νέο κορωνοϊό χωρίς να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες.

«Στις δύο πρώτες φάσεις διάρκειας 42 ημερών η καθεμία, στις οποίες συμμετείχαν από 38 υγιείς εθελοντές, δεν καταγράφηκαν σοβαρές παρενέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο δημιουργεί αντισώματα», αναφέρει το Lancelot με την τρίτη φάση των δοκιμών να περιλαμβάνει 40.000 εμβολιασμούς ανθρώπων.

Ο Κιρίλ Νμτίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund (RDIF), δήλωσε ότι αυτή ήταν η απάντηση στους εμπειρογνώμονες επικριτές του εμβολίου από τη Δύση και τώρα ήρθε η στιγμή των Ρώσων να ξεκινήσουν τις ερωτήσεις για τα δυτικά εμβόλια.

Οι 40.000 εθελοντές της τρίτης φάσης δε θα νοσηλεύονται αλλα θα παρακολουθούνται, τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους θα αναλύονται και οι ίδιοι θα έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να δηλώσουν παρενέργειες του εμβολίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.