# #

21 Μαρ 2015

Κατρούγκαλος: Το Βήμα θα πληρώσει για την πλαστογραφία


Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραχώρησε το Σάββατο το απόγευμα έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για προμήθειες από επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. «Το Βήμα της Κυριακής», που καταγγέλλει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως αυτό συνέβαινε έως τις 27 Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. 

“Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και υπογράμμισε πως “δεν πρόκειται για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία”. 

Ακόμη σημείωσε: “Όλες οι σχετικές αγωγές είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014. Κανένας δικηγόρος δεν έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά το 2015 Το επίμαχο συμφωνητικό είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά. 

Θα έμενα στις Βρυξέλλες εάν κοίταζα τι με συμφέρει προσωπικά”. “Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέμματος”, είπε ακόμα ο κύριος Κατρούγκαλος που αξιώνει από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη και να του καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όσον αφορά το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, ο κύριος Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπόθεση μισθολογικής διαφοράς με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του. Το επίμαχο συμφωνητικό είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά. 

Επίσης τόνισε πως το έγγραφο όπως το παρουσίασε η εφημερίδα δεν είναι ολόκληρο, αλλά κομμένο. Εάν αποδειχθεί ότι έχω υπογράψει έστω και ένα τέτοιο χαρτί που ισχυρίζεται το δημοσίευμα, θα παραιτηθώ, είπε ακόμα ο κύριος Κατρούγκαλος.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.