# #

21 Μαρ 2015

Με τόσους ανάρχες που έχουν μαζευτεί στην Αθήνα δεν χρειαζόμαστε αστυνομικούς της γειτονιάς αλλά τανκς της γειτονιάς.



Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Χαρακτηριστικά ο υπουργός δήλωσε ότι ο αστυνομικός της γειτονιάς έρχεται για να μείνει και στοχεύει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας . Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε τέσσερις τυχερές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο. 

Οι άτυχοι  κάτοικοι των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας ήδη ξεκίνησαν διαμαρτυρίες απαιτώντας από τον υπουργό να στείλει και στις δικές τους γειτονιές αστυνομικούς που θα έρθουν για να μείνουν ώστε να βελτιωθεί και το δικό τους κλίμα. Ειδικά στα Εξάρχεια οι κάτοικοι ξεκίνησαν ειδικές προετοιμασίες βελτίωσης κλίματος.

Βασική προτεραιότητα του νέου τύπου αστυνομικού θα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς. Ψώνια από το σουπερμάρκετ, τη λαϊκή, καθώς και... πληρωμή λογαριασμών αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της λίστας προτίμησης των κατοίκων της γειτονιάς. 

Σε πρώτη φάση, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος θα διατεθούν περίπου 50 αστυνομικοί που έχουν αποδεσμευτεί από φρουρήσεις υψηλών προσώπων. Οπότε πλέον τα υψηλά πρόσωπα θα πρέπει να ξεποδαριαστούν ακολουθώντας τους αστυνομικούς στις γειτονιές αν θέλουν να προστατευτούν. 

Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς προξενεί αντιδράσεις στην αντιπολίτευση αφού, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά, με τόσους ανάρχες που έχουν μαζευτεί στην Αθήνα δεν χρειαζόμαστε αστυνομικούς της γειτονιάς αλλά τανκς της γειτονιάς.

Φήμες αναφέρουν ότι μαζί με τους αστυνομικούς της γειτονιάς θα ξανανοίξουν ταEverest της γειτονιάς. 


Ως αντίποινα ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι έτοιμος να αμολήσει τους αναρχικούς της γειτονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.