# #

18 Μαρ 2015

Ακόμη και οι σφεντόνες μας Γερμανικές είναι! 2οι καλύτεροι πελάτες ακόμη και μέσα στη κρίση!

Image



Πριν την Μόσχα πρόσκληση για Βερολίνο πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και όλοι ψάχνουν από την ώρα που έγινε γνωστό ότι η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου, το …βαθύτερο νόημα της πρόσκλησης.

Σίγουρα δεν πρόκειται να μας “χαρίσει” τα χρέη μας, είναι το μόνο βέβαιο. Η Άνγκελα Μέρκελ όμως για πρώτη φορά φέρεται να έχει πει πριν από μερικά 24ωρα ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από του ευρώ εκτός όλων των πιθανών οικονομικών προβλημάτων που θα προκαλέσει έχει και γεωπολιτικές διαστάσεις πολύ σοβαρές. Η διαπίστωση είναι αυτονόητη αλλά τα τελευταία χρόνια της κρίσης περιέργως και από το εξωτερικό αλλά -το πιο παράδοξο- και στο εσωτερικό της χώρας μας άπαντες είτε δεν ασχολούνταν με αυτή τη διάσταση , είτε όταν κάποιος έθετε το ζήτημα έπαιρνε την απαξιωτική απάντηση σύμφωνα με την οποία “κανείς δεν ασχολείται μαζί μας”.

Έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου συχνά γράψαμε ότι πάρα πολλοί για να μην πούμε όλοι ασχολούνται μαζί μας. Πολύ σοβαρά και πάντως σίγουρα όσο μας αναλογεί για την πολύ σημαντική γεωπολιτική μας θέση στο χάρτη.

Είναι πιθανό το ραντεβού Μέρκελ- Τσίπρα να προέκυψε τώρα γιατί επίκειται το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα.

Το τετ-α-τετ Μέρκελ-Τσίπρα είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό. 
Η προσωπική επαφή θα είναι μια ευκαιρία να ειπωθούν αλήθειες και να αναζητηθεί διέξοδος “αποσυμπίεσης” στις ελληνογερμανικές σχέσεις που διανύουν περίοδο “ψυχρού πολέμου”. 

Με ευθύνη κυρίως του Βερολίνου θα επισημάνουμε. 
Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι δεν είναι ο Βαρουφάκης ο μόνος που μιλάει πολύ. Το ίδιο κάνει και ο Σόϊμπλε ,με πολύ πιο “δηλητηριώδη” τρόπο. Το να μας κουνάει κάθε μέρα το δάχτυλο δεν βοηθά. 

Και δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ ότι το κουνά στον δεύτερο καλύτερο πελάτη των γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών. Οι οποίες έβγαλαν δισεκατομμύρια χωρίς να..
είναι συνεπείς σε παραδόσεις αλλά και στην ποιότητα των “προϊόντων” που μας πούλησαν. Με συμφωνίες εξαιρετικά άδικες για την Ελλάδα. Και το γεγονός ότι αυτές υπογράφτηκαν από “πρόθυμους” να τις υπογράψουν εδώ στην Ελλάδα δεν σημαίνει οτι αθωώνει τους Γερμανούς που επωφελήθηκαν απ΄ αυτές.


Βλέποντας τον πίνακα που “ανέβασε” στο twitter του ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι δύσκολο να μην εκνευριστείς. Η Ελλάδα τη περιοδο 2009 -2013 μέσα στην κρίση δηλαδή , ήταν ο δεύτερος καλύτερος πελάτης των γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών! Αν πάμε και πιο πίσω από την εποχή κυβερνήσεων Σημίτης θα επιβεβαιώσουμε την κυριαρχία της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Καλό είναι να το θυμίσει αυτό στην κυρία Μέρκελ ο πρωθυπουργός . Έχει σχέση άμεση με το χρέος μας για το οποίο ο κ.Σόϊμπλε μας “κυνηγά”. 




http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.