# #

19 Μαρ 2015

Γραφείο στη βουλή των Ελλήνων ζήτησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Γραφείο στη βουλή των Ελλήνων ζήτησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τροπή πήρε το σήριαλ των γραφείων πρώην πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων, συγγενών αρχηγών κομμάτων, μπατζανάκηδων, τρίτων εξαδέρφων και ετεροθαλών αδερφών-υιών με δωρεάν γερμανικά φαξ, στη βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κι επιβεβαίωσαν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο payroll της γερμανικής πρεσβείας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας της να τον ενημερώσει για... το πότε θα σταλούν τα κλειδιά του νέου του γραφείου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, με ιδιαίτερα άγριο ύφος, υπενθύμισε στην Ελληνίδα πρόεδρο ότι από το 2010 είχε λάβει ισχυρή δέσμευση από την τότε ελληνική κυβέρνηση ότι θα του παραχωρηθεί ο χώρος δίπλα από το γραφείο του πρωθυπουργού, για να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται σε απευθείας επαφές με τους -εντός του κοινοβουλίου- στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες, ανάμεσα στους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν ήδη στελεχώσει (στα χαρτιά) το γραφείο Σόιμπλε στο ελληνικό κοινοβούλιο, βρίσκονται γόνοι και πρώην οικονομικοί σύμβουλοι πρωθυπουργών, τηλεπωλητές, ζεϊμπέκικο-σοσιαλιστές, βομβιστές του εκσυγχρονιστικού χώρου, και τσεκουροφόροι προστάτες της Δημοκρατίας.

Φυσικά, ανάμεσά τους βρίσκονται και υπάλληλοι δημοσιογραφικών ομίλων, γνωστοί στην πιάτσα κι ως “τα λαμπατέρ του Μαξίμου”.

Όπως διέδωσαν αρκετοί νυν υπάλληλοι της βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε έξαλλη με την επιστολή Σόιμπλε, την οποία θεώρησε φάρσα και αποφάσισε να μην της δώσει σημασία. Όμως ένα τηλεφώνημα από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την είδηση.

“Κανονικά θα έπρεπε να μας δώσετε ολόκληρο το Μαξίμου, αλλά είπαμε να υποχωρήσουμε γιατί υπερέχει το πνεύμα της Ευρώπης των δανειστών”, φέρεται να είπε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ο εν λόγω Γερμανός υπάλληλος.

Άγνωστες παραμείνουν μέχρι στιγμής οι προθέσεις της προέδρου της βουλής για το γερμανικό αίτημα. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξουσιοδότησε την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το θέμα πάνω της, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είναι να δοθεί στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ το γραφείο που διατηρεί ακόμη η Μαρία Δαμανάκη (!!!) επειδή βρωμάει ψαρίλα, και να τοποθετηθεί ειδική ηχητική εγκατάσταση η οποία θα παίζει χαμηλόφωνα επί 24ώρου βάσης το “Εδώ Πολυτεχνείο”. 

Ίσως, με αυτόν τον τρόπο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νομίσει ότι αρχίζει να του στρίβει, οπότε θα βρει επιτέλους την πραγματική αξία τού να συζητά με τον Γιάνη Βαρουφάκη περί δημιουργικής ασάφειας και συνταγών για το σωστό μαγείρεμα της φουρνιστής τσιπούρας.

Πολύφημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.