# #

22 Ιαν 2015

Τσίπρας: « Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων»


Μια μεγάλη και ευρεία νίκη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον λαό την Κυριακή, μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα.
«Η πατρίδα μας βγαίνει από το σκοτάδι στο φως. Βγαίνει από τον Μεσαίωνα του Μνημονίου στο φως της ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της πολιτισμικής αναγέννησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του την Κυριακή, λέγοντας ότι «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία», ζητώντας παράλληλα «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη». 
«Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ψηφίστε την Κυριακή για τη δική σας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε ο χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν ζητεί «αυτοδυναμία αλαζονείας» ούτε «λευκή επιταγή», αλλά ...
καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Απευθυνόμενος στο ενθουσιασμένο κοινό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όσο πιο μεγάλη η στήριξή στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».
Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ –συνέχισε ο κ. Τσίπρας- οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, «θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν». 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη τρόικα λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και «επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία».
 
«Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε» και «ούύτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο». 
Στη συνέχεια είπε ότι δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη και πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την αυτοδυναμία, ενώ για τα σενάρια χρεοκοπίας τόνισε ότι «ο μόνος που θα χρεοκοπήσει είναι ο Σαμαράς και η ΝΔ».
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κομματικούς του αντιπάλους, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια «κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη» αλλά «μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη». 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για το κόμμα του Σαμαρά, λέγοντας πως με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. 
Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστο και το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ. «Διαφημίζουν και προπαγανδίζουν τη χρεοκοπία της χώρας, πρόκειται για τους μύχιους πόθους τους. Τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν, ότι θα διαψευστούν οικτρά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από την Δευτέρα η χώρα μας αλλάζει σελίδα, και προχώρησε στην «ασφαλή πρόβλεψη» -όπως είπε- ότι από Φλεβάρη, στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό, γιατί «ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια». 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά «να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις». 
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αν ο Σαμαράς τολμήσει και κάνει κάτι τέτοιο, από τη Δευτέρα οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. «Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.