# #

23 Ιαν 2015

Αστέριος Καστόρης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας...Θα ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο και την κοινωνία στο προσκήνιο.



Ο προεκλογικός διάλογος ολοκληρώνεται και σε λίγες μέρες στήνονται οι κάλπες. Η -πολύ σύντομη- περίοδος πριν τις κρισιμότερες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης χαρακτηρίστηκε από έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, κινδυνολογία και απειλές.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε και πάλι μια εκστρατεία φόβου και λάσπης ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, βασισμένη σε ανύπαρκτα διλήμματα. 

Οι θεμελιωτές των Μνημονίων αναβαπτίστηκαν ως αντιμνημονιακοί, αποκαλώντας μνημονιακό το κόμμα της - για λίγο ακόμη - αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλύπτοντας δήθεν κρυφά προγράμματα για... αύξηση φόρων στη μεσαία τάξη και επαναφέροντας απερίσκεπτα το Grexit. 

Από κοντά και το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ (ό,τι απέμεινε τέλως πάντων) που παρουσιάζεται ως Νέστωρας της πολιτικής, ως έμπειρος και σοφός σύμμαχος του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος. Ο παλιός είν' αλλιώς, και “ξέρει κι άλλο μονοπάτι”.

Στην αντίπερα όχθη στο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με τις προγραμματικές μας θέσεις. Επιμένουμε αταλάντευτα στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επιμένουμε στο εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας και στη θεσμική και δημοκρατική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, χωρίς να θυσιάσουμε τους πολίτες της στη διαδρομή.

Η σκληρή και αναγκαία διαπραγμάτευση ξεκινά την επομένη των εκλογών. Μια διαπραγμάτευση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για την κατάργηση της λιτότητας και την ακύρωση του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, της δημόσιας περιουσίας. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν εντάσσεται σ' αυτή τη διαδικασία, αφού για εμάς η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Διεκδικούμε την κυβέρνηση για να ακουστεί από θέσεις ευθύνης η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας. Των νέων που μεταναστεύουν, των άνεργων, των αγροτών, των μισθωτών και των συνταξιούχων, όσων είδαν τη ζωή και τα όνειρά τους να ισοπεδώνονται από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας.

Διεκδικούμε την αυτοδυναμία, όχι γιατί είμαστε μεγαλομανείς. Θέλουμε ισχυρή λαϊκή εντολή, για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Για να μην εξαρτάται και να μην εκβιάζεται από κανέναν η διαπραγμάτευση.

Ζητάμε τη στήριξη όσων έχουν πληγεί από την κρίση, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο και την κοινωνία στο προσκήνιο. Η νίκη του λαού, η νίκη της ελπίδας και της δημοκρατίας, έρχεται! Και είναι στο χέρι μας!


* Ο Αστέριος Καστόρης είναι υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.