# #

19 Ιαν 2015

Ανοιχτή Στήριξη της Ρωσίας στον Σύριζα, Με Οικονομική Βοήθεια ! Άμεση Αντίδραση ΕΕ – ΗΠΑ!

10150268_10203441351335410_1965967520_o

Μεγάλος κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ειναι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, που θα κόστιζε 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία, 29 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 44 δις στην Ιταλία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία, και 66 δισ. με 80 δισ. ευρώ στη Γερμανία.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης. Ολα αυτα τα στοιχειά δεν τα γράφω εγω,αλλα μεγάλες οικονομικές εφημερίδες του εξωτερικού ,και όλα αυτα γράφονται γιατι βάσει τον δημοσιευμάτων η απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης Φέρνει στο όνομα ...
ΣΥΡΙΖΑ!
Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ίσως να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του ,και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος, και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές.>>
Το πρόβλημα είναι τι να πιστέψει κανείς όταν γράφονται άκρως αντίθετα δημοσιεύματα, οτι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ , δεν θα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την επιβίωση της Ευρωζώνης , όπως ήταν το 2011 και το 2012». διότι η ίδια η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να αποτελέσει έναν πραγματικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη ?!
Είναι πολύ απλά τα πράγματα,ο Ελληνικός λαός κλείνει μάτια και αυτιά στις σειρήνες των διαφόρων δημοσιευμάτων που κινδυνολογούν, και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον , αυτό που πιστεύει προσωπικά ο κάθε Ελληνας (και οχι αυτό που μας προστάζουν τα κάθε κόμματα ,ότι η ψήφος προς αυτούς είναι το εθνικό μας συμφέρον) ψηφίζουμε!
Σύμφωνα με πολιτικους και οικονομικους αναλυτές του εξωτερικού, βλέπουν Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία , και αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της χώρα μας, παρά την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ότι κλείνει σημαντικά η ψαλίδα της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τη ΝΔ με μια διαφορά που θα κυμανθεί από 6% έως 8%. Σε αυτό το (πολύ λογικό) συμπέρασμα καταλήγουν όλοι οι ξένοι αναλυτές. 
Είναι εντυπωσιακό πάντως το σκηνικό κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος που βλέπουν για την Ελλάδα οι Αμερικανοί, βασει απόρρητης έκθεση της Αμερικάνικης πρεσβείας εδω στην Ελλάδα,για λογαριασμό της Αμερικάνικης Κυβέρνησης (που υπόψιν δεν βλέπουν καθόλου με καλό μάτι μια κεντροαριστερη κυβέρνηση στην Ελλάδα), η εκτίμηση της Αμερικανικής πρεσβείας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει για πρώτη φορά απο την ίδρυση του να μείνει εκτός βουλής , και ο λόγος ειναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ,το νέο κόμμα του ΓΑΠ ειναι ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ , που μπορεί να το πετάξει εκτός βουλής!
Στις ίδιες εκτιμήσεις γίνονται αναφορές για το κόμμα που θα έρθει τρίτο, και αναμενεται μεγαλη μαχη αναμεταξυ Χρυσής Αυγή και Ποταμι, το ΚΚΕ θα διατηρήσει τα ποσοστά του, και οι ΑΝΕΛ ειναι στο οριο για να μπούν στη Βουλή.
Οι Αμερικανικές εκτιμήσεις ειναι ενδιαφέρουσες, γιατι συνήθως σε αντίθεση με τις εδώ αναλύσεις, δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ έξω! Και ενω τα δημοσιευματα απο τον ξένο αλλά και ελληνικό τύπο συνεχίζονται , με προσπάθεια εκφοβισμού του Ελληνα ψηφοφόρου, ένας διαφορετικός πόλεμος ξέσπασε με επίκεντρο και μήλο της έριδος την Ελλάδα, αναμεταξύ Ρωσίας με ΕΕ,ΗΠΑ.
Η Ρωσία εδώ και καιρό ετοιμάζει σχέδιο οικονομικής αντιπαράθεσης στην ΕΕ,και ΗΠΑ ,για το εμπάργκο που εχει δεχτεί! Η υποτιθέμενη πτώση των πετρελαϊκών τιμών που γι αυτο εχουν βαλει το χερακι τους η ΗΠΑ με σύμμαχους την Σ.Αραβια και Κουβειτ, για να πλήξουν περαιτέρω την Ρωσική οικονομία, το Ιραν ,αλλα και την Βενεζουέλα,που εχει καταρρεύσει οικονομικά,στην χώρα αυτή είδη υπάρχει μεγάλη αναταραχή του πληθυσμού, και οι ΗΠΑ περιμένουν,η αποσκοπούν,σε ενα στρατιωτικό πραξικόπημα,που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μαδουρο.
Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών δεν είναι απλώς κάτι συνηθισμένο και ένα οικονομικό ζήτημα, δεν οφείλεται μόνο στην παγκόσμια ύφεση, οφείλεται κυρίως σε μια πολιτική συνωμοσία ορισμένων χωρών εναντίον των συμφερόντων καποιον αλλον! Και στην Ρωσια το γνωριζουν πολυ καλα, και ειναι ετοιμοι να χτυπήσουν την ΕΕ και την Ευρωζώνη, δια μεσου του νικητη των Ελληνικών εκλογών που ενδεχομένως θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ!
Συμφωνα με κάποια σενάρια υπήρχαν εδω και καιρο μυστικές επαφές στελεχών του συριζα,με ρωσους αξιωματουχους, στις συζητήσεις και επαφές που έγιναν από τις δυο πλευρές, φαίνεται οτι ο συριζα εξασφάλισε μεγάλη ρωσική οικονομική βοήθεια (γύρω στα 11 δις) ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους,και την απεμπλοκή απο το μνημονιο σε περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση!
Ομως ολα αυτα ειναι σεναρια,που με την πραγματικοτητα απέχουν πολύ! Αργα η γρηγορα θα μαθουμε! η 25 Ιανουαριου πλησιάζει! Ένα ειναι σιγουρο, οτι κανεις δεν μπορεί να μας πετάξει εξω απο το ευρω, αν εμεις δεν θελουμε!
Και αν η Ραχηλ Μακρη ειπε μια καυτή πατάτα,το να εκτυπώσει η Ελλαδα απο μονη της 100 δις ευρω! Αργα η γρηγορα αυτο θα γινει, και η ιδια η Γερμανια απο μονη της θα ζητησει απο την Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα να εκτυπωσει ευρω, (οπως κανουν εδω και χρονια οι ΗΠΑ με το Δολλαριο) ωστε να σωθει η Ευρωζωνη και η ΕΕ!
Ετσι θα δικαιωθεί και ο Πρωην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπερλουσκόνι!
Ηταν ο πρώτος που ζήτησε ανοιχτά απο την Μερκελ, να εκτυπώσουν Ευρώ, εκείνη αρνήθηκε,και ο Μπερλουσκόνι μετα απο λιγο, διώχθηκε κακην κακος απο την Πρωθυπουργια!
Αλλα ενα Ελληνικο τραγουδι λεει! Εχει ο καιρος Γυρισματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.