# #

9 Μαΐ 2014

Διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ουκρανία για την σφαγή των ρωσόφωνων από τους νεοναζί του Κιέβου...Τα υπόλοιπα κόμματα είναι υπέρ των ναζιστών????


Στον αντίποδα της προσωπικής πολιτικής του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Ε.Βενιζέλου, υπερ της φιλοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και των δυτικών "χορηγών" της, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει πλέον καθαρά φιλορωσική τοποθέτηση με διάβημα προς την ουκρανική κυβέρνηση για την σφαγή των ρωσόφωνων της Οδησσού!
Στην επίδοση του διαβήματος, προέβησαν στελέχη του κόμματος καταγγέλοντας την..
 «άνευ προηγουμένου επίθεση νεοναζιστικών και εγκληματικών στοιχείων, εναντίον του ουκρανικού λαού στα νοτιοανατολικά της χώρας», ενώ τάχθηκαν σαφώς κόντρα στην πολιτική της Δύσης (ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ).

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Βίτσα, μέλος της ΠΓ και Γραμματέα της ΚΕ, Κώστα Ήσυχο, μέλος της ΠΓ, υπεύθυνο για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα και τις υποψήφιες ευρωβουλευτές Σόφη Παπαδόγιαννη και Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, επέδωσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Αθήνα Βολοντιμίρ Σκουρόφ το διάβημα.
Στο διάβημα τονίζεται ότι, με την ευκαιρία της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών της 9ης του Μάη επί του Ναζιστικού Άξονα, «διατυπώνουμε την έντονη διαμαρτυρία, αλλά και αποτροπιασμό για την ακροδεξιά και νεοναζιστική απειλή, που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι λαοί της».
"Οι ανατριχιαστικές εικόνες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες πολίτες της Οδησσού", τονίζεται στο διάβημα, "αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η πολιτική ακραίας αντιπαράθεσης και στρατιωτικής βίας που ακολουθεί η σημερινή ουκρανική κυβέρνηση, όχι μόνον δεν οδηγεί σε ειρήνη και σταθερότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί θρυαλλίδα για την σταθερότητα για την περιοχή και την Ευρώπη.

Είναι προφανές, ότι χωρίς την ανοχή η και την ενθάρρυνση ισχυρών διεθνών παραγόντων, η κυβέρνηση του Κιέβου δεν θα τολμούσε να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση νεοναζιστικών και εγκληματικών στοιχείων, εναντίον του ουκρανικού λαού στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να επικρατήσει η λογική και η αμοιβαία αυτοσυγκράτηση και να σταματήσουν άμεσα όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ζητά επίσης, τον αφοπλισμό όλων των παραστρατιωτικών οργανώσεων και των εγκληματικών ομάδων και την έναρξη ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές με διεθνείς εγγυήσεις. Είναι απόλυτη ανάγκη, σύμφωνα με το διάβημα, να διασφαλιστεί η ειρηνική συμβίωση του ουκρανικού λαού, με κατοχυρωμένα πολιτικά και συνταγματικά δικαιώματα για όλες τις εθνοτικές ομάδες, που συναποτελούν σήμερα τη χώρα".
Ο πρεσβευτής παρέλαβε την επιστολή - διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μεταφέρει την Παρασκευή στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Στη ρωσική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τις 12 και 13 Μαΐου, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος προσκεκλημένος του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σ.Λαβρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.