4 Μαΐ 2014

Απόφαση «βόμβα» υπέρ των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ από το διοικητικό πρωτοδικείο


Την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε ασφαλισμένο που έχει οφειλές αποφάσισε το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με απόφασή του που εκδόθηκε στις 29 Απριλίου 2014 μετά από προσφυγή .
Η απόφαση αυτή έρχεται να ...
προστεθεί και σε άλλες αποφάσεις από την περιοχή της Πάτρας που επίσης ασφαλισμένοι έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις από δικαστήρια που υποχρεώνουν τον ΟΑΕΕ να εκδίδει βιβλιάρια υγείας σε οφειλέτες ασφαλισμένους .

Ο δικηγόρος Δημήτρης Τεμπέρης, που χειρίστηκε την υπόθεση του ασφαλισμένου ανέφερε σε ΜΜΕ :

«Η άρνηση θεώρησης βιβλιαρίου από τον ΟΑΕΕ αποτέλεσε επί πολλά χρόνια μια βάναυση διοικητική πρακτική, που αποστέρησε παρανόμως το ύψιστο αγαθό της υγείας από χιλιάδες συμπολίτες μας. 
Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αποκαθιστώντας τη νομιμότητα για τον προσφεύγοντα συμπολίτη μας, αποτελεί ορόσημο για τους χιλιάδες ασφαλισμένους (εκβιαστικά και εκδικητικά ανασφάλιστους) του ΟΑΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί, ενόσω η πολιτεία δεν φροντίζει να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με το να μην αναπροσαρμόζει τις εισφορές τους στο ύψος των εισοδημάτων τους εν μέσω βαθιάς ύφεσης, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη πλέον εγγύηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και του Συντάγματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.