# #

5 Μαΐ 2014

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΟΙ ΚΟΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΥΠΕΡΑΝΩ» ΤΗΣ ΤΗΛΕ«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

σαδσασimages

Ο τίτλος βέβαια δεν αφορά τις εκατοντάδες δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ ψάχνοντας τις σκοτεινές πλευρές μιας είδησηςδιασταυρώνουν τις πληροφορίες,μυρίζονται τι κρύβεται πίσω από τη διαρροή, αποκαλύπτουν ακόμη και κινδυνεύοντας να μην είναι αρεστοί στο μέσο που εργάζονται.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα παπαγαλάκια και τους κόρακες.
Τα παπαγαλάκια αναπαράγουν ότι τους πετάξουν τα διάφορα κέντρα προπαγάνδας. Άψαχτο, αδιασταύρωτο με τη δικαιολογία της διεκδίκησης της πρωτιάς «να το βγάλω πρώτος» κι ας ξέρουν πως..
είναι απλά μεταφορείς μιας πολλές φορές στοχευμένης πληροφόρησης που εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτών που τους τη διοχέτευσαν.
Οι κόρακες κυνηγούν μ’ ένα μικρόφωνο και μια κάμερα το «θύμα» τους.
Μπουκάρουν στο γραφείο σου. Φιλμάρουν σημειώσεις σου για να τις βγάλουν στα δελτία σχολιάζοντας την «προχειρότητα» των εγγράφων σου. Ανακαλύπτουν πάντα πρόθυμους «ήρωες της μισής ώρας» να στηθούν μπροστά στην κάμερα και να πουν τηνατάκα τους. Να θάψουν όποιον είχε την ατυχία να γίνει στόχος τους.
Οι υπεράνω είναι οι ατσαλάκωτοι «αξιοπρεπείς» και «αντικειμενικοί», ενίοτε κατέχοντες και «πιστοποιητικά» δημοκρατικότητας και αριστεροσύνης δημοσιογράφοι. Μπορεί να μην τολμούν να τα βάλουν με τα μεγαλοσυμφέροντα και να ανέχονται την ασύδοτη για δεκαετίες λειτουργία των νυχτομάγαζων της παραλίας, αλλά σπεύδουν εύκολα να ζητήσουν στο πιάτο το κεφάλι του ενοχλητικού που μπαίνει στο ρουρθούνι του συστήματος.
Τέτοιες σκέψεις τριγυρνάνε στο μυαλό μου τούτες τις μέρες που βάλθηκαν να σταυρώσουν το Χρήστο Κορτζίδη.
Κι άλλες ακόμη που αφορούν αντιπάλους του που βρήκαν ευκαιρία βλέποντας σαν μάνα εξ ουρανού το θάνατο ενός παιδιού. Άξιος ο μισθός τους. Κι αυτών και των παπαγαλακιών και των κοράκων και των υπεράνω.
Αλλά ελπίζω πως ο κόσμος δεν κοιμάται όρθιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.