# #

7 Μαΐ 2014

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από πολιτικές και πρόσωπα που θα λειτουργούν δίκαια, συλλογικά, δημιουργικά, μαχητικά.


Βαδίζοντας προς τις εκλογές ………..

Σε πολύ λίγες μέρες θα κληθούμε να αποτιμήσουμε με την ψήφο μας τους άρχοντές μας, για αυτά που έκαναν και για όσα δεν έκαναν. Να ορίσουμε με την ψήφο μας την πορεία που θα βαδίσει η βαριά χειμαζόμενη από την κρίση, κοινωνία μας μετά την 25η του Μάη.

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές μάλιστα, θα αποφασίσουμε για την καθημερινότητά μας, για τον τόπο μας, για το σπίτι μας. Τα προεκλογικά δεδομένα (εκατοντάδες υποψήφιοι, πολλοί συνδυασμοί) καθιστούν την επιλογή μας βασανιστικά δύσκολη. Στα όποια όμως διλήμματα η γενικότερη κατάσταση της χώρας μας, έρχεται να επηρεάσει την τελική μας απόφαση.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από πολιτικές και πρόσωπα που θα λειτουργούν δίκαια, συλλογικά, δημιουργικά, μαχητικά. Να προσπαθούν να ...
αποτρέπουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, να αφουγκράζονται τον ανθρώπινο πόνο. Να πολεμούν νοοτροπίες που μας χωρίζουν και μας απομονώνουν, κόβοντας την όρεξη για προσφορά. Να καταπολεμούν στην πράξη τη λογική της ανάθεσης, που τόσα χρόνια κυριαρχεί και επιβάλλεται τεχνηέντως από τα κόμματα εξουσίας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ), περιορίζοντας την κοινωνική συμμετοχή στη μία ψήφο ανά τετραετία. Πολλές είναι οι δράσεις που δεν χρειάζονται χρήματα, παρά όρεξη και μεράκι, ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να πάμε με την νοοτροπία πως βγάζουμε δημοτικούς άρχοντες δικούς μας και μια δημοτική αρχή που θα μας λύσει τα προβλήματα. Εκτός από την ψήφο μας, την αλλαγή υπόσχεται η δική μας δράση και συμμετοχή (αν σύσσωμη η κοινωνία μας δεν αντιδρούσε, τα βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH θα στοίχειωναν σήμερα τον τόπο μας).

Στόχος μας θα πρέπει να είναι μια Δημοτική Αρχή άφθαρτη, ανιδιοτελής, αλληλέγγυα στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των πολιτών της, διαθέσιμη να αγωνισθεί για να υλοποιήσει ιδέες και αρχές που προάγουν το συλλογικό και μόνο συμφέρον και την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της.

Μια τέτοια Δημοτική Αρχή προτείνει η πρόταση του Συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας" με επικεφαλής τον Άρη Ρεμπατσιό, που στις 18 Μαΐου ζητά τη  στήριξή σας.



Υ.Γ.: Επειδή σε προηγούμενο κείμενό μου μερικές από καρδιάς προσωπικές μου σκέψεις παρανοήθηκαν από κάποιους, προκαλώντας αιτιάσεις για αλλότρια προς το ποιόν και το ήθος μου, κίνητρα, αισθάνομαι την ανάγκη να διαβεβαιώσω πως κάποιες τυχόν αστοχίες και λάθη του κειμένου τα προκάλεσε η συναισθηματική φόρτιση και κυρίως η ανησυχία μου για το "τι κάνουμε;" και "πώς φτάσαμε ως εδώ;".

Λυπάμαι ειλικρινά για το θέμα που δημιουργήθηκε σε κάποιους που δεν με γνωρίζουν καλά και προς αποφυγήν  παρεξηγήσεων αποσύρω την επίμαχη παράγραφο του κειμένου εκείνου. _
Ευχαριστώ για την κατανόηση. 
                                   ΄Ελσα  Κάλφογλου-Μπονοβόλια
                                 Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος
Στο Δήμο Δίου- Ολύμπου
                                 Με το Συνδυασμό του  Ρεμπατσιού Άρη
                                                                                                                        <<Αλλαγή  Πορείας>>





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.