# #

17 Ιαν 2014

Το απίστευτο ρεζίλεμα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αξίζει να το δούμε!!!

Τα στραβά μάτια στις παρανομίες της ELDORADO GOLD έκανε ο Α. Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο.



 Ελλάδα Απόλυτα συμμορφωμένη στους τοπικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς βρήκε την επιχείρηση ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε εξτρεμιστές του κατοίκους.

Ερώτηση για τη δράση της Eldorado Gold στις Σκουρίες της Χαλκιδικής απηύθυνε χθες προς τον Α. Σαμαρά η συμπρόεδρος των Πρασίνων στην ευρωβουλή. "Μια καναδική εταιρία αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές σας πηγές στο δάσος των Σκουριών κοντά στο Άγιο Όρος, θεωρώ απίστευτο το γεγονός οτι μια καναδική εταιρία έχει την ιδιοκτησία εκεί" δήλωσε η Ρεμπέκα Χαρμς (στο 1.08) για να λάβει την παρακάτω απάντηση απο τον πρωθυπουργό: 



"Πρόκειται για επένδυση που συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς, τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς και η οποία παρεμποδίζεται απο παράνομες ενέργειες και εξτρεμιστικές δραστηριότητες" η απάντηση του Α. Σαμαρά.
Εξτρεμιστές οι κάτοικοι, πάρανομες ενέργειες οι αντιδράσεις στην εξόρυξη χρυσού για τον κ. Σαμαρά που κάλυψε πλήρως την επιχείρηση. "Η δημοκρατία και οι ξένες επενδύσεις δεν θα υποκύψουν στον εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Θέλουμε επενδύσεις όταν αυτές ακολουθούν τους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς" πρόσθεσε.

Μάλλον οι αρμόδιοι υπουργοί του και οι υπεύθυνοι για το θέμα δημόσιοι υπάλληλοι και υπηρεσίες δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν τον κ. Σαμαρά για το ελλιπές επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης και τις τεχνικές μελέτες, τις παράνομες άδειες αλλά ακόμη και τις δραστηριότητες της σε περιοχές για τις οποίες εκτός απο άδειες δεν έχει ούτε δικαιοδοσία. 

Στην κεντρική και τη παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τις τεχνικές εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή στο ρέμα Καρατζά παρά το γεγονός οτι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελληνικός Χρυσός ζητώντας την αναστολή των παράνομων εργασιών στο ρέμα. Η εταιρία υποστήριζε σε σημείωμά της προς το Μονομέλες Πρωτοδικείο Χαλκιδικής πως "δεν εκτελεί τεχνικές εργασίες στο ρέμα", ισχυρισμό που καταρρίπτει η πραγματικότητα.  







Φωτογραφία απο το εργοτάξιο στις Σκουρίες όπου η εταιρία σχεδιάζει την ανέγερση εργοστασίου εμπλουτισμού παρά το γεγονός οτι δεν έχει λάβει άδεια δόμησης 

πηγή: antigold.gr 



Το σήμα διακοπής των οικοδομικών εργασιών στις Σκουρίες το οποίο εκδόθηκε στις 10-6-2013 απο την Πολεοδομία στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται πως “καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης”.

Τις συνεχείς παρανομίες συνολικά της εταιρίας και η συγκάλυψη αυτών απο υπουργούς και δημοσίους υπαλλήλους έχει εκθέσει αναλυτικά και σε δημόσια αναφορά του ο Αρχιμανδρίτη Μεγάλης Παναγιάς Χριστόδουλος Αγγελόγλου: 

Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είναι παράνομη

Πέραν των οικοδομικών εργασιών, οι κόκκινοι αφροί και η αποδεδειγμένη μόλυνση των νερών στο ρέμα Καρατζά μάλλον εντάσσονται στους περιβαλλοντικούς όρους της δραστηριότητας της Eldorado Gold. 


Το αποκαλυπτικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο http://sillent-footsteps.blogspot.gr/απο την ομάδα iosifsk.

Ιάσονας Παναγιωτόπουλος 


1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.