16 Ιαν 2014

Σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔΜε διψήφιο αριθμό στη διαφορά των ποσοστών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι τα δημοσκοπικά μαντάτα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και προκαλούν πανικό στην κυβέρνηση η οποία οδεύει ολοταχώς προς συντριβή. 
Ο δρόμος προς της Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές είναι επικίνδυνα κατηφορικός για την κυβέρνηση και γίνεται ακόμη περισσότερο όσο...
τα οικονομικά μέτρα σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό των Ελλήνων.
Δεν μπορούν πλέον να αναπνεύσουν, να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, να πάρουν φάρμακα και να ζεσταθούν όταν το τοπίο γύρω τους συγκλονίζεται από σκάνδαλα δις ευρώ, όπως αυτά με τις μίζες στα εξοπλιστικά και τα «γκρίζα» δάνεια του Τ.Τ.
Κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό των πολιτικών κομμάτων δείχνουν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» κοντά στο 25-26%, καταγράφοντας μία άνοδο στα ποσοστά του, ενώ η ΝΔ υποχωρεί σημαντικά και πέφτει κάτω ακόμη και από το 17%.
Τρίτο κόμμα σταθερά παραμένει η Χρυσή Αυγή που εμφανίζεται να είναι στο 11-12%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ένα ποσοστό κοντά στο 6%, ενώ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καταρρέουν. Εμφανίζονται στο όριο του 3%.
Στις Ευρωεκλογές δεν φαίνεται να εκλέγουν βουλευτή, ενώ είναι αμφίβολο αν ακολουθήσουν εθνικές μετά τις 25 Μαίου να μπουν και στη Βουλή. Για το λόγο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος κοιτάζει να «δραπετεύσει» από το ΠΑΣΟΚ και να δεθεί στο άρμα της κίνησης των «58» μήπως και διασωθεί πολιτικά.
Η μεγαλύτερη διαρροή των ψηφοφόρων της ΝΔ γίνεται προς τη Χρυσή Αυγή, που θέλουν να τιμωρήσουν το κόμμα που ψήφισαν στις εκλογές του 2012 με την υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και αντί αυτού υπέγραψε νέα επώδυνα μέτρα και τους έφερε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει.
Μεγάλο είναι επίσης το ποσοστό των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ που δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.