# #

15 Ιαν 2014

Αν δεν έχετε ψωμί, πάτε για σκι!


Είναι καιρός τώρα που οι μαθητές έχουν διατυπώσει το παράπονο πως δεν μπορούν, λόγω των συνεχών μαθημάτων, να απολαύσουν με τους γονείς τους μια εβδομάδα χειμερινών διακοπών κάνοντας σκι. 
Κι όσο, ως δάσκαλος, και να προσπάθησα να τους πείσω ότι δεν...
είναι και τόσο σημαντικό «έλλειμμα» κάτι τέτοιο, ομολογώ πως δεν το έχω πετύχει.
Η πρόταση, λοιπόν, προς το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για την καθιέρωση «λευκής εβδομάδας» (ή αλλιώς «week ski» - εβδομάδα για σκι, στα «δικά μας») εντός του Φεβρουαρίου-Μαρτίου, για να δοθεί η δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να εκδράμουν σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και η, κατ’ αρχήν (όπως μαθαίνουμε), θετική ανταπόκριση του υπουργείου, μας λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αν μάλιστα αναλογιστούμε πως στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων δε χιόνισε σχεδόν καθόλου!
Ελπίζοντας πως, τελικά, θα υιοθετηθεί μια τέτοια «πρωτότυπη» πρόταση και θα καθιερωθεί η πολυπόθητη «week ski», σκέφτομαι πως σιγά σιγά όλα τα προβλήματα λύνονται! Κοινώς, πάμε απ’ το καλό στο καλύτερο!
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση, έχοντας «απαλλάξει» τη μεγάλη πλειονότητα των γονιών από το «βραχνά» της συνεχούς και «ψυχοφθόρας» εργασίας (απ’ τους μαθητές του σχολείου μου πολλοί γονείς είναι προ πολλού άνεργοι), λύνουν και τα τελευταία εμπόδια, προκειμένου γονείς και παιδιά, ανεμπόδιστοι πλέον, να απολαύσουν κάποιες μέρες στα χιόνια!
Άξιος ο μισθός τους!


Κώστας Διαμαντής
δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.