# #

27 Οκτ 2013

EYTYXΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...


Απειλούν με ακύρωση της παρέλασης εάν κρατήσει τη σημαία μαθήτρια αλβανικής καταγωγής



Ακόμη και την ακύρωση της συμμετοχής του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ζήτησαν γονείς μαθητών του Λυκείου της Χερσονήσου, όταν έμαθαν ότι τη σημαία θα κρατήσει αριστούχος μαθήτρια της Γ΄Λυκείου, με καταγωγή από την Αλβανία.
Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τέτοιες και από συμμαθητές της κοπέλας, ώστε η ίδια,
για να διευκολύνει τα πράγματα, ζήτησε, με τη σειρά της, να μην είναι εκείνη η σημαιοφόρος...
Τα πράγματα τώρα φαίνεται να εξομαλύνονται μετά τις παρεμβάσεις της διεύθυνσης και του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου, όμως οι οριστικές αποφάσεις για το αν το σχολείο τελικά θα συμμετάσχει στην παρέλαση, θα ληφθούν αύριο Παρασκευή.

Το θέμα τέθηκε πριν μερικές μέρες όταν ανακοινώθηκε ότι η αριστούχος, που έχει αλβανική καταγωγή αλλά ελληνική υπηκοότητα, θα είναι η σημαιοφόρος ως καλύτερη μαθήτρια του σχολείου.
Οι πρώτες αντιδράσεις προκλήθηκαν από μια ομάδα 4-5 μαθητών, που "δεν ήθελαν με τίποτε να σηκώσει τη σημαία Αλβανίδα".

Ακολούθησαν αντιδράσεις γονέων και το θέμα τέθηκε σε συνεδρίαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ενιαία θέση.
Η μια άποψη ήταν να τηρηθεί κανονικά η απόφαση, καθώς ο αριστούχος μαθητής είναι τιμητικά ο σημαιοφόρος, και η άλλη ότι δεν επιτρέπεται μη Έλληνας να σηκώσει τη σημαία.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων επέμειναν στην επιλογή της κοπέλας ως σημαιοφόρου και τότε απειλήθηκε ακόμη και η ματαίωση της παρέλασης από μερίδα γονέων.
Το θέμα έφτασε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζήτησε να υπάρξει σεβασμός και στους κανόνες που γίνεται η επιλογή, αλλά και στην ίδια τη μαθήτρια.

Η τελευταία, μετά από μια συνάντηση με το συμβούλιο των μαθητών του σχολείου, ενημέρωσε τη διεύθυνση ότι δεν θα ήθελε να είναι η σημαιοφόρος, αλλά, η διεύθυνση επέμεινε στην επιλογή της.
Μετά από τις συζητήσεις που έκαναν διεύθυνση και διδάσκοντες φαίνεται ότι τα πράγματα εξομαλύνονται, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Παρασκευή.
Το περίεργο είναι ότι τέτοια φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, εμφανίστηκαν τώρα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως της Χερσονήσου, που ζει και βιώνει τις καταστάσεις μαζί με ανθρώπους από κάθε φυλή του κόσμου.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Τί θά πεί κοινωνία τής Χερσονήσου; Τήν Ελλάδα τήν ξεχάσαμε;;;;;;;;;;; Ελλάς !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ.::!!!!!.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΠΕ ... ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.