# #

28 Οκτ 2013

Μαμά, τι είναι Ναζισμός;;

meinkampf-thumb-large
- Μαμά, τι είναι Ναζισμός;;  (με ρώτησε κάποτε το τετράχρονο, τότε, παιδί μου).
« – Ηταν μια φορά ένας πολύ κακός άνθρωπος. Τι λέω κακός; Ο χειρότερος που βρέθηκε στη Γη.
Αυτός και οι λίγοι φίλοι του δεν ήθελαν τους υπόλοιπους ανθρώπους  είναι διαφορετικοί. Ήθελαν όλοι να είναι ίδιοι με αυτούς.
Ψηλοί, ξανθοί, με μπλε μάτια. Ήθελαν όλοι να διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο,  να τρώμε όλοι το ίδιο φαγητό, να ακούμε όλοι την ίδια μουσική, να σκεφτόμαστε  όλοι με τον ίδιο τρόπο. Το δικό  τους…

Οποιος ήταν διαφορετικός, πιο κοντός ή πιο σκουρόχρωμος, λιγότερο έξυπνος, όποιος  διάβαζε διαφορετικά βιβλία από αυτούς , όποιος σκεφτόταν διαφορετικά τον έπιαναν και τον έβαζαν σε μια μεγάλη φυλακή και τον ανάγκαζαν  να δουλεύει για αυτούς όλη  τη μέρα,  χωρίς να του δίνουν φαγητό και νερό.
Όταν τελείωσε με τον τόπο του, πήρε τον στρατό του και πήγε σε άλλα μέρη και εκεί έκανε τα ίδια (και χειρότερα!) 
Όποιος ήταν διαφορετικός, πήγαινε στη μεγάλη φυλακή.
…..
Μέχρι που οι άλλοι άνθρωποι δεν άντεξαν, δεν ήθελαν να τρώνε το ίδιο φαγητό, να λένε τα ίδια πράγματα, να διαβάζουν τα ίδια βιβλία  και να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και  να τους αρέσουν τα ίδια πράγματα.
Ετσι τελικά ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος. Πολλοί καλοί άνθρωποι πήγαν στον ουρανό για να νικήσουν τον κακό άνθρωπο. Στο τέλος τον νίκησαν!  Τον έριξαν σε μια μεγάλη τρύπα, έριξαν τσιμέντο και μεγάλες πέτρες και ο κακός θα μείνει εκεί για πάντα.
Αυτά έγιναν πριν από πολλά χρόνια.
Από τότε οι άνθρωποι στα μέρη μας μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να σκεφτόμαστε, να διαβάζουμε, να τραγουδάμε και να λέμε αυτό που εμείς θέλουμε».
.
.
Ετσι εξήγησα τον ναζισμό σε ένα παιδί 4 χρονών, τότε.
Δοκίμασέ το σε κάποιον ενήλικο, κάποιο  νοικοκυραίο.
Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, έχουμε πρόβλημα…
Μεγάλο πρόβλημα!

1 σχόλιο:

  1. Τα μικρά δεν είναι χαζά, βλέπουν το Χίτλερ, που με την παρέα του έκαναν αυτά που λέτε, αλλά ξεχνάτε πως στην πλειοψηφία τους ήταν μελαχρινοί και Εβραίοι, και σκοτώνουν τους μελαχρινούς και τους Εβραίους, Πως με ένα τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα έπεισες το τετράχρονο ότι ο γάιδαρος πετάει μόνο εσύ ξερεις.
    Αν αυτά πιστεύουν, εκτός από τα μπερδεμένα τετράχρονα, και οι ενήλικες και οι νοικοκυρέοι, τότε όντως έχουμε ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.