# #

28 Οκτ 2013

Τα πέντε νέα «κρυφά χαράτσια» του Οικονομικών




Τα «χαράτσια» δεν έχουν τέλος για τους φορολογούμενους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού 5 νέα «κρυφά» χαράτσια φαίνεται πως θα χτυπήσουν... την πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων μέσα στους επόμενους 4 μήνες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, 5 νέες πρόσφατες επιβαρύνσεις θα εμφανιστούν από το νέο έτος, με τους φορολογούμενους να υποχρεούνται να ανταποκριθούν σε αυτά εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, σε διαφορετική περίπτωση, τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα που τους περιμένουν.


Πρόκειται αρχικά για το «σεισμόσημο»(!!!) που θα ...

είναι ενός είδους ασφάλιστρο προς το κράτος για την προστασία των κατοικιών από φυσικές καταστροφές. Αν και η ελληνική κυβέρνηση είχε απορρίψει αυτό το μέτρο, το οποίο φαίνεται πως είχε εισηγηθεί η τρόικα, το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει το σενάριο θέσπισής του ως ισοδύναμο μέτρο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που ενδεχομένως προκύψει. Το «σεισμόσημο» θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων περί τα 100 έως 150 ευρώ.


Ένα επίσης έκτακτο χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό αρχείο που θα καταγράφει όλα όσα σχετίζονται με το κτίσμα, από την ημερομηνία δημιουργίας του έως και τις μεταβιβάσεις, ανακαινίσεις, βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό με την πάροδο των χρόνων. Το υπουργείο οικονομικών διαβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα, το οποίο θα μειώσει την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία στις πολεοδομίες της χώρας. Άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει το κόστος έκδοσης αυτής της ταυτότητας , ωστόσο είναι ακόμα ένα μέτρο υποχρεωτικής φύσεως, που με τα χρόνια θα επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες κτιρίων, ακόμα και στα δημόσια.


Τέλος, επιπλέον επιβαρύνσεις φαίνεται πως θα έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποίοι θα πληρώσουν πολλά περισσότερα, ύστερα και από την υπουργική απόφαση περί επανεξέτασης όλων των υποθέσεων, του ανοίγματος της συζήτησης περί μονιμοποίησης των αυθαιρέτων ενώ οι ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων θα κληθούν άμεσα να πληρώσουν το ποσό των 100 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης από μηχανικό, την οποία θα καταθέσουν στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.

koolnews.gr

http://skandalistis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.