# #

3 Οκτ 2013

Ξεσάλωσαν οι εφιάλτες: Χαρίζουν τις τηλεοπτικές άδειες στους νταβατζήδες

Η κατοχική ψευδοκυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν εδώ και 23 χρόνια με «προσωρινές» άδειες αλλά όχι όπως θα φανταζόταν κανείς. 

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στην επιτροπή της βουλής προστέθηκε ένα άρθρο 6 γραμμών το οποίο προβλέπει την κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών.

Έτσι με το πρόσχημα της χορήγησης ψηφιακών συχνοτήτων σε παρόχους δικτύου το κράτος βαπτίζει ...νόμιμα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια έτσι ώστε να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους για την ψηφιακή εκπομπή του σήματος. Η κίνηση αυτή γίνεται όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» προκειμένου να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την συνεχή παράτασης της προσωρινής νομιμότητας των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.

Στο μεταξύ η ΕΕΤΤ εισηγείται την παραχώρηση των τεσσάρων ψηφιακών συχνοτήτων στους παρόχους δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας με τιμή εκκίνησης τα 16,39 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια(1.93 εκ. για την περιφέρεια). Με το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση η DIGEA ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο για το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία με το πρόσχημα της μεγάλης οικονομικής ύφεσης θα προχωρήσει στο ουσιαστικό ξεπούλημα των εθνικών συχνοτήτων για τα επόμενα 15 χρόνια.

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι η «άφεση αμαρτιών» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από τα οποία το κράτος απέτυχε να συλλέξει έστω και λίγα ευρώ από την παραχώρηση των εθνικών συχνοτήτων. Επί 23 χρόνια οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί (πολλοί εκ των οποίων στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν offshore εταιρίες) φορολογούνται με έναν ελάχιστο συντελεστή (για την είσπραξη μάλιστα αυτού του φόρου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη), ενώ ακόμα και ο ειδικός φόρος τηλεόρασης (20% επί των διαφημιστικών κερδών) ο οποίος επιβλήθηκε από την Τρόικα στο πρώτο μνημόνιο αναβάλλεται κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε κανείς. Για το αύριο προβλέπονται ψίχουλα.

1 σχόλιο:

  1. Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.

    Ποιος είναι ποιο μεγάλος παπατζής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.