# #

3 Οκτ 2013

Φασισμός είναι, και, να απολύεις, και, να κλείνεις σχολεία...



Το πρώτο. Ενώ ακόμα είναι νωπό το χώμα στον τάφο του Παύλου Φύσσα, διάφοροι καραγκιόζηδες, φανατικοί του μνημονίου, κονομημένοι της προηγούμενης περιόδου και επαγγελματίες της σαχλαμάρας, προσπαθούν να βάλουν ξανά μπροστά τη συζήτηση περί «καλής και κακής βίας» και δήθεν να στριμώξουν έτσι όσες και όσους αγωνίζονται για μία καλύτερη, δικαιότερη, έστω περισσότερο ανθρώπινη, κοινωνία. Προσπαθούν, αλλά είναι τόσο απομονωμένοι που ουσιαστικά μιλούν, συμφωνούν και χαίρονται μόνο μεταξύ τους, και αυτό γιατί η οργή και η αγανάκτηση – δυστυχώς και η απογοήτευση – των πολλών καλών ανθρώπων είναι τέτοια, που τέτοια παραμύθια πλέον δεν πείθουν κανέναν.

Το δεύτερο. Προφανώς είναι άλλο πράγμα να σε κυνηγάει ένας φουσκωτός με ένα μαχαίρι στο χέρι και άλλο να...
μαθαίνεις πως το αφεντικό σου, γνωστός εκατομμυριούχος, φουντάρει την επιχείρηση, επειδή δεν θέλει να πληρώσει τα χρέη που ο ίδιος δημιούργησε για να έχει γρήγορα υπέρκερδη και σε πετάει στο δρόμο χωρίς αποζημίωση και απλήρωτο για κανένα τρίμηνο. Άλλο πράγμα, αλλά φασισμός και αυτό, γιατί φασισμός είναι να κάνει ο άλλος ό,τι γουστάρει με τη δική σου τη ζωή, να την καταστρέφει, να την ποδοπατάει, να σε κάνει να τρελαίνεσαι και να απελπίζεσαι. Γι’ αυτό το φασισμό οι διάφοροι καραγκιόζηδες, οι φανατικοί του μνημονίου, οι κονομημένοι της προηγούμενης περιόδου και οι επαγγελματίες της σαχλαμάρας, όχι μόνο δεν λένε τίποτα, αλλά κρατούν το… φανάρι στα αφεντικά.

Το τρίτο. Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς έχει εξαπολύσει μία μετωπική επίθεση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι τέτοιο το μίσος τους για τη δημόσια εκπαίδευση – σύμφωνα με το περιβάλλον του Σαμαρά η δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα βγάζει… κομουνιστές! – που αν μπορούσαν να ακολουθούσαν το μοντέλο της ΕΡΤ θα έκλειναν τα πάντα και μετά θα άνοιγαν λίγα σχολεία μόνο με δασκάλους και καθηγητές που θα ήξεραν απέξω τα άπαντα του Κρανιδιώτη στην σκατοφυλλάδα που γράφει. 

Όλες οι αλλαγές που προωθούν, όπως οι τάξεις με τα 30 παιδιά και η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, στόχο έχουν να κλείσουν σχολεία. Και αυτό είναι διαφορετικό από το να σε κυνηγούν πέντε φουσκωτοί με ρόπαλα, αλλά και αυτό είναι φασισμός.

Το τέταρτο. Στην τελική όποιος και όποια μιλάει για αντιφασιστικό αγώνα, τελευταία μιλάει και ο… Βενιζέλος που μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του έκρυβε και τις εκθέσεις τις ΕΥΠ για τη μαφία της Χρυσής Αυγής, και δεν βάζει πρώτο το θέμα της ανατροπής αυτής της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς κυβέρνησης, ή μας δουλεύει ή κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωση του.

http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.