21 Φεβ 2013

Αντώνης Σαμαράς, όπως λέμε Άκης;Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ ΣταμάτηΟ Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ Σταμάτη
“ Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εζήλωσε την δόξα του πρώην υπουργού Άμυνας και κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία. Διότι και το "χάρισμα" και η "ενοικίαση" είναι προπέτασμα καπνού. ”


Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες κρατικές προμήθειες, για τις οποίες απαιτείται διεθνής διαγωνισμός, οι εξοπλιστικές γίνονται και με άλλον τρόπο, συνήθως με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία. Γι' αυτό άλλωστε τα εξοπλιστικά είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και εδώ και στο εξωτερικό. 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εζήλωσε την δόξα του πρώην υπουργού Άμυνας και κάνει απευθείας αγορά όπλων από τη Γαλλία. Διότι και το "χάρισμα" και η "ενοικίαση" είναι προπέτασμα καπνού. Όλοι γνωρίζουν ότι στην ουσία πρόκειται για αγορά και μάλιστα πανάκριβη. Οι φρεγάτες έχουν ..
κόστος επανενεργοποίησης, ένταξης στο ελληνικό σύστημα επιμελητείας, όπλα, ανταλλακτικά, εκπαίδευση.

Όλα αυτά είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. "Ναι, αλλά θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνου", θα τιτιβίσουν τα παπαγαλάκια, για να τους θυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίες επιτηρήσεις, μια επί Αλογοσκούφη και μια επί Παπακωνσταντίνου (που κατέληξε και στο Μνημόνιο), έγιναν με την περιβόητη απογραφή που αναθεώρησε το έλλειμμα προς τα πάνω. Το τρικ είναι η εγγραφή των δαπανών κατά τον χρόνο παράδοσης ή κατά τον χρόνο αποπληρωμής. Μια το κάνουν έτσι και μια το κάνουν αλλιώς, αναλόγως του πώς θέλουν να "πειράξουν" το έλλειμμα.

Ναι, αλλά τώρα με την ΑΟΖ θα θέλουμε παπόρια, θα τιτιβίζουν οι Αλίκες στο Ναυτικό. Σωστά, αλλά γιατί δεν παραλαμβάνουμε τις πυραυλακάτους και τα υποβρύχια που εξοφλημένα και σχεδόν ολοκληρωμένα σαπίζουν στα ναυπηγεία μας; Επειδή έχουν δοθεί ήδη οι μίζες στους προηγούμενους;

Γ.Κ.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

1 σχόλιο:

  1. Από τα συμβόλαια προμήθειας των οπλικών συστημάτων που πληρώνομε χρυσά κι έντοκα, με συμβάσεις συνομολογημένες από τα άθλια και θλιβερά ανθρωπάκια που στέλνομε στην ελληνική Βουλή, εξασφαλίζονται, υποτίθεται, κάποια αντισταθμιστικά οφέλη.

    Αντί να βάλουν τους τεμπέληδες που φυτρώνουν σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια μέσα στα σκοτάδια των κομματικών τους μηχανισμών, αυτούς που πληρώνονται από τους φόρους μας για να παριστάνουν τους ειδικούς σύμβουλους, να ξεσκονίσουν τα συμβόλαια προμήθειας και να ανακεφαλαιώσουν τα οφειλόμενα αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να ανοίξουν κάποιες δουλειές για την αραχνιασμένη Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, αυτοί κοιτάνε πώς θα ξεπουλήσουνε τα πάντα κοψοχρονιά!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/08/put-blame-to-us.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.