# #

19 Φεβ 2013

Για τις επενδύσεις ρε γαμώ το !...


Ο Τιτανοτεράστιος ..."Προστάτης των Πολιτών"



Μετά την ‘πάταξη της φοροδιαφυγής’, η δεύτερη δημοφιλέστερη καραμέλα, στα στόματα πολιτικών και μη, οικονομολόγων και μη, δημοσιογράφων και μη, όλων τέλος πάντων, είναι οι περίφημες ‘επενδύσεις’.

Ο κ. Σαμαράς ταξιδεύει έως τα βάθη της ανατολής ‘για να φέρει επενδύσεις’ (επενδυτοκυνηγός;). Ο κ. Βενιζέλος στηλιτεύει τον ΣΥΡΙΖΑ (τι πρωτότυπο), για την ‘τραμπουκική επίθεση’ στις Σκουριές, επειδή ‘ματαιώνει τις επενδύσεις’.  Ο αιρετός (και καθόλου αθώος) τοπάρχης κ. Πάχτας, μηνύει ‘κατά παντός υπευθύνου’, καθώς η χρυσοφόρος ‘επένδυσις’ έχει αποφασισθεί ‘εις το Δημοτικόν Συμβούλιον’ και την έχει ‘αποδεχθεί η τοπική κοινωνία’. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βδελυγμίας ‘καταδικάζει’ και εκείνος την ‘επίθεση’ (μαζί βέβαια και την προβοκατόρικη ‘προσπάθεια της κυβέρνησης να τον εμπλέξει), εμμέσως δηλαδή, πλην σαφώς, τάσσεται κι εκείνος, αναφανδόν υπέρ των επενδύσεων. 

Τελευταίος όλων (ουχί και έσχατος) ο κ. Δένδιας, ως άλλος ..Ηρακλής Πουαρό (;;) τσακίζεται να επισκεφθεί τον ..τόπο του εγκλήματος (γιατί άραγε;) και να απαθανατιστεί, ως άλλη …Αγγελική Νικολούλη, με φόντο τα καμένα κλαρκ της Καναδέζικης εταιρείας: Σπεύσατε επενδυταί ! Χαρίζουμε και ..σκύλο !...

Στο πλαίσιο όλης αυτής της ..γελοιότητας, κάπου χάνουμε την μπάλα, κι εμείς, ο ‘λαός’. ‘Επένδυση’ στο μυαλό μας, είναι οτιδήποτε, ανεξαρτήτως του πότε γίνεται, ποιος την κάνει, σε τι αφορά, τι δίνει και τι ‘έχει λαμβάνειν’ (που έλεγαν κι οι παλιοί λογιστές). 

Πιθανότατα, εάν κάποιος εμίρης μας έπειθε πως θα …εξοφλήσει το χρέος, εάν του εκμισθώναμε τον ..Παρθενώνα, να το δεχόμαστε! Οι εργαζόμενοι στις Σκουριές, ασφαλώς και χέστηκαν για το εάν η εταιρεία είναι Καναδέζικη ή απ’ τον άλλο γαλαξία, για το εάν το ‘περιβάλλον’ πλήττεται ή όχι κι ακόμη περισσότερο χέστηκαν, για το εάν οι ‘τραμπούκοι’ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, ή ..Κλίντον. Πλην όμως, οι εργαζόμενοι στις Σκουριές, βλέπουν κοντόθωρα το πράγμα, και θα μπορούσε κάποιος (η αριστερά ίσως;;) εύκολα να τους εξηγήσει, πως η ‘χρυσοφόρος επένδυσις’, ίσως να μην είναι μακροπρόθεσμα και τόσο συμφέρουσα ακόμη και για τους ίδιους. Και δεν εννοώ καθόλου το ‘περιβαλλοντικό’ κομμάτι, αλλά στυγνά το οικονομικό.

Πολλές άλλες ..‘επενδύσεις’ εσχάτως γεννούν ερωτηματικάΓιατί, τάχα, ιδιωτικοποιείται ο ΟΠΑΠ;  Απ’ την στιγμή που είναι κερδοφόρος, επομένως, όχι μόνον δεν ζημιώνει το κράτος, ίσα-ίσα μάλιστα, αποτελεί μια σίγουρη πηγή εσόδων εις το διηνεκές, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μας εξηγήσει. 

Γιατί πουλιέται η Υπηρεσία νερού της Θεσσαλονίκης
Δεν ρωτώ, μόνον επειδή το ‘νερό μας ανήκει’ (οπότε θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει για λαϊκισμό) αλλά, για τον απλούστατο λόγο, πως όταν την αποκτήσει κάποιος ιδιώτης, μάλλον ούτε το προσωπικό θα αυξηθεί (εάν δεν το μειώσει κιόλας), αλλά ούτε (πιθανότατα) θα πιει φτηνότερο νεράκι ο Θεσσαλονικιός. Ακούμε τελευταία πως η τάδε χώρα ‘αγόρασε’ το τάδε λιμάνι ή την δείνα ‘μαρίνα’, και μας παρηγορούν οι διάφοροι παπαγάλοι του συστήματος, ότι ‘δεν πρόκειται’ για εκχωρήσεις αλλά για ‘μακροχρόνιες μισθώσεις’, πως δηλαδή, ‘δεν πουλιέται η πατρίδα’ (λαϊκίζουν εκείνοι). Διαβάζουμε, με έκπληξη, πως ακόμη και εκείνη η ..‘πατριδότατη’ Χρυσή Αυγή, συμφώνησε στην βουλή με την πρόθεση της κυβέρνησης να μισθώσει ..νησιά (υπό την εγγύηση, βεβαίως-βεβαίως, της υπογραφής του Υπουργού Αμύνης) ! Είσαστε σίγουροι παιδιά; Του Υπουργού; Κάτι σαν τον ..Μεϊμαράκη δηλαδή; Ή σαν τον ..Βενιζέλο;;….

Όλα αυτά τα ‘αναπάντητα’ ερωτήματα, όλοι μέσα μας τα έχουμε εξηγήσει: Με το πιστόλι στον κρόταφο –που φρόντισαν οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους- να μας βάλουν. Με τις ‘δημόσιες’ επενδύσεις (ναι, ναι, υπάρχουν και τέτοιες) στο μηδέν, αφού υπέγραψες την αποκλειστική προτεραιότητα των ‘δανειστών’. Με τους φόρους στα ύψη, ώστε να πληρώσουν οι πολλοί, όσα περισσότερα γίνεται στους λίγους τοκογλύφους. Με δεδομένη την ορφάνια της κοινωνικής αγανάκτησης, που δεν βρίσκει τίποτε και κανέναν να την ‘στεγάσει’.Με τον κρατικό σου μηχανισμό σμπαράλια, καθόλου  ‘αναγκαστικά’, καθόλου από ‘ανικανότητα’. Εκβιασμένος, δαρμένος, παράλυτος, τρομοκρατημένος και επιρρεπής στην ..προδοσία, ένα σου μένει: Να ξεπουλήσεις τα ‘καλούδια’ όσο-όσο ! Γιατί, όλοι το νοιώθουμε: Αυτό το πλιάτσικο γίνεται τώρα. Όχι ‘επενδύσεις’..

Όσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (που εσχάτως βαδίζει βάσει …γκάλοπ μου φαίνεται), ας το πάρει χαμπάρι πως η ‘τραμπουκική επίθεση’ στις Σκουριές, αποτελεί κλασική υπέρβαση των κομματικών ‘φαντασιώσεων’ από τα κάτω! Ας καταλάβει επιτέλους, πως αυτός που ‘είναι ΣΥΡΙΖΑ’ δεν είναι σε κανενός το ‘τσεπάκι’ πλέον. Και πως θα προβεί –απροστάτευτος δυστυχώς- και σ’ άλλες πολλές μαλακίες, όσο κανείς δεν μπορεί να εκφράσει την αηδία του! Γιατί, δεν άκουσα κανέναν να λέει στα κανάλια, πως ‘ναι, την Καναδέζικη ‘επένδυση’, δεν την γουστάρουμε, κι άμα έρθουμε στα πράγματα, θα πάρει πόδι’! Δεν άκουσα κανέναν να λέει, πως το χρυσάφι μας και τα πετρέλαιά μας και τα νησιά μας και όλα μας, μάλλον θα τα θάψουμε βαθειά στο χώμα, και πως δεν θα τα αναδείξουμε, παρά μόνον όταν εμείς θα έχουμε το πάνω χέρι!

Δεν το άκουσα.

       Και γούσταρα πολύ, να τ’ ακούσω._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.